Hava Durumu

Yalçıner: Engelli bireyler seçim sonunda unutulmasın!..

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner; 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engelliliğin dünyanın ortak sorunu olduğunu ve dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin engelli olduğunu belirtti. Engellilerin işsizlikten, sosyal problemlere kadar bir çok sorunla boğuştuğunu belirten Yalçıner çözüm beklediklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yalçıner: Engelli bireyler seçim sonunda unutulmasın!..

TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN BİR FIRSAT

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

“Engelli insanların sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla bildiğimiz gibi bugün ve Mayıs ayının ikinci haftası ‘Engelliler Haftası’ olarak ele alınmakta. Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 3 Aralık günü ve 10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kabul görülüyor dedi. Program ve etkinliklerde bu günler kutlamaların yapılacağı bir gün olmadığını, engelli sorunlarına daha fazla dikkat çekmek, daha fazla engelli sorunlarını dile getirerek toplumsal farkındalık oluşturmak için bir fırsattır.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Yalçıner açıklamalarının devamında engelli bireylerin en büyük sorunun işsizlik olduğunu söylerken şunları ifade etti:

“Günümüzde engellilerin en büyük sorunlarından birisi işsizliktir. Özellikle Niğde'mizde bu sorun daha büyük bir teşkil oluşturmaktadır. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızın işsizlik sorununun çözülmesi için gerek merkezi, gerekse yerel yönetimler olmak üzere birçok kamu ve sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, fabrikalar ellerini taşın altına koymaları gerekir” dedi.

BAŞKA SORUNLAR DA VAR

Yalçıner engelli bireylerin sadece işsizlik  konusunda değil sosyal hayatta da sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Engellilerin saydığımız sorunların dışında eğitim, hukuk, kültür, ekonomik, istihdam, sosyal hayata uyum gibi başka sorunları da vardır. Herkesin bir engelli adayı olduğunu düşünecek olursak engelli sorunlarının hepimizin ortak sorunu olduğunu unutmamamız gerekir”

ENGELLİ SEÇİM DÖNEMİNDE DEĞİL HER DÖNEMDE HATIRLANMALI

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner:
“Bizler sadece engelliler gününde veya seçim dönemlerinde değil her zaman hatırlanmak ayrıca sadece dertlerimiz dinlenip kapıdan çıkınca da unutulmak istemiyoruz. Sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu anlamda herkese düşen birtakım görevler düşmektedir. Bu konuda herkes sorumluluğunun bilincinde olur ve üzerine düşen görevi yerine getirmek için çaba sarf ederse inanın engelleri aşmamız o zaman daha kolay olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam diliyor, tüm halkımıza en içten sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”  dedi.

 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.