Hava Durumu

YALÇINER; ‘’BAHA ÜNLÜ TÜM ENGELLİLERE ÖZÜR BORÇLUDUR’’

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi Yönetim Kurulu adına Hatice Yalçıner Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşanan olaya sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2022 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2022 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
YALÇINER; ‘’BAHA ÜNLÜ TÜM ENGELLİLERE ÖZÜR BORÇLUDUR’’

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi Yönetim Kurulu adına Hatice Yalçıner Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşanan olaya sert tepki gösterdi.
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, birtakım ziyaretler için Osmaniye’nin Düziçi ilçesine gitti. Burada vatandaşlarla sohbeti esnasında ilçenin tanınan ve sevilen simalarından birisi olan Paşa isimli engelli bir vatandaşa söylediği sözler tepki çekti. Milletvekili Baha Ünlü konuşması sırasında yanına gelen engelli vatandaş için ‘’Ya şunu alın buradan ya’’ diyerek beraberindeki kişilere talimat vermişti.

Konuyla ilgili olarak Türkiye’de birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK), dernek ve vatandaşın tekpisini alan Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’ye bir tepki de Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi Yönetim Kurulu adına Hatice Yalçıner’den geldi. Yalçıner yaptığı basın açıklamasında ‘’Gün geçmiyor ki engelli bireyler ötekileştirilmesin. Gün geçmiyor ki hayatları hiçe sayılmasın, yok sayılmasın, daha da zorlaştırılmasın. Tüm bunlar yetmezmiş gibi; gün geçmiyor ki engelli bireyler hakarete uğramasın, aşağılanmasın, şahsiyetlerine dil uzatılmasın. Yeter ki uygun koşullar ortaya çıksın. Hemen bilinç altlarındaki, engellilere dair sahip oldukları sağlıksız ve köhnemiş bakışları, adeta bir yanardağdan püsküren küller gibi ortalığa saçılmakta ve toplumu zehirlemektedir. Yaşadığımız son olay; Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili  Baha ÜNLÜ , kaderdaşımız olan Paşa kardeşimize “ ya şunu alın buradan ya “ diye tepki göstererek; Paşa arkadaşımızın alandan uzaklaştırılması için talimat vermiştir’’ ifadelerine yer verirken, ‘’Bu kişi bizim milletimizin vekili olamaz. Bizim milletimiz bu tür düşünceleri olan kişileri bilmeden bu makama getirir ama bir kere yüzünü öğrendiğinde o kutlu makama asla oturtmaz. Mensubu olduğu siyasi partinin de gerekli iç denetimini yaparak bu kişiyi parti üyeliğinden ihraç etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak; Baha Ünlü’nün derhal tüm engelli camiasından özür dilemesini bekliyor, kendisine bu hastalıklı düşüncesi sebebiyle geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.’’ Dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.