Hava Durumu

Vali Şimşek'ten Avukatlar Günü Mesajı

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şimşek mesajında; "Hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanmasında avukatlar büyük önem arz etmektedirler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Vali Şimşek'ten Avukatlar Günü Mesajı

VALİMİZ SAYIN DR. YILMAZ ŞİMŞEK’İN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Çağdaş hukuk sisteminin olmazsa olmazı, yargı sistemimizin en önemli unsuru olan Savunma Hakkının Temsilcileri Avukatlarımızın hatırlanması amacıyla 1958 tarihinden bu yana her yıl 5 Nisan Günü, “Avukatlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği üzere, İnsanların ihtiyaç duydukları savunma hakkının temsilcileri olan Avukatlarımız, kanunlar ve hukuk kuralları çerçevesinde hakların korunması ve savunulmasında önemli bir görevi icra etmektedirler.

Hiç kuşkusuz ki; toplumda adaletin ve hukukun sağlanması, vatandaş ve devlet arasında temel güvenin yerleşmesinde hâkim ve savcılarımızla birlikte iş birliği içerisinde çalışan avukatlarımız, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanmasında büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının razı olacağı şekilde adaletin tecelli etmesi yönünde gayret gösteren hukuk kurallarını kendilerine ilke edinerek, insan haklarının teminatı Avukatlarımızın bu özel gününü tebrik eder, selam ve saygılar sunarım.

Vali Yılmaz Şimşek 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.