Hava Durumu

Vali  Koç ve Eşinden Dünya  Kadın Hakları Günü Mesajı!

Niğde Valisi Mustafa Koç ve Eşi Neslihan Gül Koç  05 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü için mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Vali  Koç ve Eşinden Dünya  Kadın Hakları Günü Mesajı!

Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili ; ‘’05 Aralık 1934 tarihinde kadınlara tanınan ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ ile Türk kadınının siyasal hayata katılımları birçok Devletten önce sağlanmış, özgürlüklerinin önündeki en büyük engellerden birisi ortadan kaldırılmıştır.

Kadının toplum hayatındaki yeri ve statüsünde oldukça büyük bir değişim meydana getiren kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı elde etmesi; bugün kadınlarımızın, hayatın birçok alanında başarılı işlere imza atmalarının yolunu açmıştır. Kadınla birlikte hayatın her alanına yeni bir soluk gelmiş, zarafet öne çıkmıştır.

Kadim medeniyetimizde kadının yeri ve rolü her zaman kutsal olmuştur. Kadın; her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar; özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.” demiştir. Bugün de Ülkemizin gelişimine büyük katkıda bulunan kadınlarımız, bu katkılarını artırarak sürdürmekte, kendine güvenen ve üreten bireyler olarak toplumsal yaşamı yönlendirmekte, yurt içinde ve dışında önemli başarılar kazanmaktadır.

 Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en içten dileklerimizle kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dileriz.’’ şeklinde mesaj yayınladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.