Hava Durumu

Vali Koç’tan motorculara yelek!..

Niğde Valisi Mustafa Koç ‘Trafik Haftası’ dolayısıyla motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Vali Koç’tan motorculara yelek!..

Vali Koç, görevlerinde üstün başarı sağlayan emniyet ve jandarma trafik personeline başarı belgesi verdi. Ayrıca, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının önemine dikkat çekti ve trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
Programda sürücülerin kurallara uymanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Vali Koç; “Bilindiği üzere 2021-2030  tarihleri arasında Karayolları Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planımız ve Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgemiz ve bunların uygulanmasına dair 2021 yılında yayınlanmış Cumhurbaşkanlığı genelgemiz var. 
Bu bahsettiğim belgeler çerçevesinde yapacağımız faaliyetlerle birlikte 2030 yılına kadar trafik kazalarından ölüm ve yaralanmaların yüzde 50 oranında azaltma hedefimiz var. Hem bu hedefimizin gerçekleştirilmesi hem de trafikte seyir halindeki vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir trafik ortamında yol almaları için çok yoğun bir şekilde İçişleri bakanlığımızın koordinesinde çalışmalarımız devam ediyor. Trafik farkındalığını arttırmak trafik bilincini, trafik kültürünü yaygınlaştırmak için farklı etkinlikler yapıyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de farklı mottolarla etkinlikler yaptık. Yaptığımız etkinliklerin amacı vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmaktır. Bugün de burada yaptığımız diğer etkinliklerden farklı olarak ilimizde bulunan motosikletli kuryelerimize reflektörlü yelek dağıttık. 
Hepimizin bildiği üzere 2019 yılında yaşanan pandemi döneminde vatandaşlarımız alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başladılar. Buna bağlı olarak moto- kuryelerin sayıları da orantılı olarak arttı. Yapılan tespitlerde kazaların birçoğu motosikletli kuryelerimizin akşam saatlerinde trafikte görünmemelerinden kaynaklı.  Bizler, motosikletli kuryelerimizin canına bir zeval gelmemesi için trafikte görünür olsunlar diye bugün onlara reflektörlü yelek dağıtacağız” ifadelerini kullandı.



Niğde Valisi Mustafa Koç konuşmasının devamında da trafik haftasının çocuklarımıza aktarılmasının önemine değinerek; “Mayıs ayının ilk haftasını Trafik Haftası olarak kutluyoruz. Bildiğiniz üzere küçük yaşlardaki çocuklarımıza verdiğimiz trafik eğitiminden dolayı Türkiye'de trafik kazalarından ölenlerin sayısı her yıl gittikçe azalıyor. Yapmamız gereken şu, toplumsal kurallara ne kadar uyarsak ve uymayanları da bu anlamda uyarırsak hayat o kadar yaşanır hale gelir." dedi. 
 


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.