Hava Durumu

Vali Koç; 19 Mayıs azim ve kararlılıkla eşi benzeri görülmemiş bir zaferdir!..

İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında, Niğde Valisi Mustafa Koç bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Vali Koç; 19 Mayıs azim ve kararlılıkla eşi benzeri görülmemiş bir zaferdir!..

Niğde Valisi Mustafa Koç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Millî mücadele ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 günü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımını atarak yok edilmek, tarihten silinmek istenilen Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı bir gün olmuştur.
Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye girdiği bir dönemde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, Aziz Milletimizin gösterdiği azim ve kararlılıkla eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandırılmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini her zaman inandığı ve güvendiği geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelişerek yükselmesinin, ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarabileceğini düşünen Atamız, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” demiştir.
Şüphesiz ki; her türlü sıkıntılar ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs’ta başlayan millî mücadelenin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olarak kurulmuş ve bugüne dek varlığını sürdürmüştür. Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek var olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu cennet vatanı hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.