Hava Durumu

Ücretsiz diyabet hastalığı eğitimleri başladı !.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyabet hastaları ve hasta yakınları için diyabet eğitimi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Ücretsiz diyabet hastalığı eğitimleri başladı !.


'Diyabet hastaları ve hasta yakınları için  diyabet iyi bir eğitimle daha iyi yönetilir'  düsüncesiyle harekete geçen Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman ve Doktoraları Diyabet hastalığında daha çabuk çözüme kavuşmak, bu süreçte daha bilinçli şekilde yol katedebilmek adına Diyabet Okulu Kursu açtı. Kursta diyabet hastalığını tanıyarak, hastalığın oluşturabileceği sorunlarla nasıl baş edebilebileceği konusunda yol göstermek amacıyla; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Dâhiliye Uzmanları, Diyetisyenler, Fizyoterapist, Psikolog ve Diyabet Hemşireleri tarafından eğitimler veriliyor. 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Diyabet hastaları ve hasta yakınlarına ücretsiz eğitim verilecek. Eğitim için NÖHÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler 2. Kat Diyabet Bölümünden başvuru yapılabilecek. 

DİYABET NEDİR ?
Şeker hastalığı ya da diyabet (Diabetes Mellitus), pankreasın vücut için yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin vücut tarafından etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda ortaya çıkan, yüksek kan şekeri ile seyreden bir hastalıktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.