Hava Durumu

Türkiye’nin beşinci UMKE lojistik deposu Niğde’ye kuruldu!..

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Türkiye genelinde beşinci lojistik deposunu Niğde’de kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Türkiye’nin beşinci UMKE lojistik deposu Niğde’ye kuruldu!..

UMKE Lojistik Deposu Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri yurt içi ve yurt dışında meydana gelen olağan dışı olaylar ve doğal afetlerde acil tıbbi yardım, medikal kurtarma, hasta nakil ve yerinde tıbbi müdahale konularında yapacakları tüm sağlık hizmetlerinde; Afet hazırlığı ve bölgedeki UMKE ekiplerine malzeme desteği sağlanması amacı ile Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Niğde’de kuruldu.

Olası Afet durumlarında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) lojistik deposunda eş güdüm sağlanabilmesi için koordinasyon merkezi kuruldu. Bu koordinasyon merkezine bağlı lojistik araçları da her türlü afet durumları için hazır durumda bulunuyor.

Niğde ilinin, Kuzeyin de Nevşehir, Kuzeydoğusun da Kayseri, Doğusun da Adana, Güneyin de Mersin, Batısın da Konya, Kuzeybatısın da Aksaray İlleri ile çevrilmiş olup; Niğde – Ankara otoyolu güzergâhında bulunmaktadır. Bu güzergâh Avrupa-Ortadoğu-Asya transit koridorunun önemli bir parçasıdır. İlimiz; Marmara-İç Anadolu-Akdeniz-Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan bu proje sayesinde ulaşım konusunda bölgenin merkezi konumunda olup UMKE Lojistik Deposu hizmete açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.