Hava Durumu

Türk Tahliye Uçağına saldırı!

Çatışmaların 2 haftadır devam ettiği Sudan'a giden C-130 Türk tahliye uçağına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Türk Tahliye Uçağına saldırı!

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için giden C-130 tahliye uçağına hafif silahla ateş açıldığını duyurdu. Bakanlığın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:
‘’Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" denildi.
Sudan’da 15 Nisan’dan bu yana ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında yaşanan çatışmalar, ateşkes kararlarına rağmen hala devam ediyor. Haftalardır şiddetli çatışmaların devam etmesi nedeniyle onlarca ülke vatandaşlarını Sudan’dan tahliye ediyor. Aralarında ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan ve Türkiye’nin de bulunduğu 50'den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ülkeden çıkarıyor.
TAHLİYELER SÜRÜYOR 


Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ilk grubu TSK’ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkemize getirildi. Tahliye operasyonumuz tüm vatandaşlarımız yurda ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam edecek” denildi.
Son olarak dün akşam saatlerinde yapılan tahliye uçuşunda 170 Türk vatandaşı Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla İstanbul Havalimanı’na getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.