Hava Durumu

Türk hacker Charlie Hebdo'yu hackledi!

İslamiyet ve Hz. Muhammed (S.A.V) ile alay eden depremler üzerinden Türkiye'ye nefret söylemlerinde bulunan Charli Hebdo dergisinin internet sitesi hacklendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Türk hacker Charlie Hebdo'yu hackledi!

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından yaptığı karikatür paylaşımıyla Türkiye'ye yönelik suç ve nefret içerikli söylemde bulunan Fransız Charli Hebdo dergisinin internet sitesi, Türk hacker Yusuf Devran Karaçay tarafından hacklendi. Karikatürler aracılığıyla islami değerlerle dalga geçen ve Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yayın ilke ve etiklerinden uzak karikatür paylaşımıyla Türkiye'yi hedef alan derginin internet sitesi, 20 yaşındaki Türk hacker Yusuf Devran Karaçay tarafından hacklendi. 20 yaşındaki hacker, derginin sitesini Atatürk ve Türk bayrağı görselleriyle donatırken siteye Osmanlı marşı da ekledi. Yusuf Devran Karaçay, hacklediği sitenin anasayfasına ''Ben Devran Karaçay, bir Türk genciyim hiçbirinizden korkum yok. Siz alay edemezsiniz sadece alay konusu olursunuz.'' notunu düştü. Siteye eklediği Türk bayrağının altına ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını ekleyen üniversite öğrencisi genç hacker Yusuf Devran Karaçay'ın, lisede siber güvenlik eğitimi gördüğü ve 1 milyon kişi arasından siber zeka şampiyonu olduğu öğrenildi. 

Fransız Charlie Hebdo dergisi daha önceki yayınlarında Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ile dalga geçmiş islam dünyasının tepkisini çekmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.