Hava Durumu

Toplumumuzun temel taşı, aile birliğimizin en önemli unsuru!

Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü'' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Toplumumuzun temel taşı, aile birliğimizin en önemli unsuru!

Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’un mesajı;

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür.

Toplumumuzun temel taşı, aile birliğimizin en önemli unsuru olan kadınlarımız, tarih boyunca hayatımızın her safhasında ve merkezinde yer almışlardır. Unutmayalım ki; bir toplumun gelişmişliği kadına verdiği değer ile ölçülür.

Şüphesiz ki; hayat arkadaşımız, kardeşimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız olan kadınlarımız, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahiptir.

Bilindiği üzere; Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığımızca geliştirilen kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla KADES uygulamasını hayata geçirerek, şiddet karşısında tüm kadınlarımızın anında güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunabilmeleri sağlanmış, ayrıca KADINA EL KAL-KA-MAZ projeleri ile vatandaşlarımızın nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

 Devlet olarak, ülkemizde şiddet mağduru, kalacak yerleri ve can güvenliği olmayan kadınlarımıza yönelik olarak çocuklarıyla birlikte barınacakları kadın konukevlerinde her türlü yeme içme ve barınma gibi hizmetler sunulmakta birlikte, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi amacıyla kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine yönelik yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü nedeniyle doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz tüm kadınlarımızın sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir Dünya’da hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diler, tüm kadınlarımıza selam ve saygılar sunarız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.