Hava Durumu

TGC Anadolu Gemisi Kendine Hayran Bıraktı

TGC Anadolu üzerine iniş-kalkış yapacak Sihalar'la dünyanın ilk Siha gemisi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
TGC Anadolu Gemisi Kendine Hayran Bıraktı

TCG Anadolu; Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek kapasitede bulunuyor.

Gemide bulunan silah sistemi, savaş yönetim sistemi, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama ve takip sistemi, elektro-optik arama sistemi, lazer ikaz sistemi, torpido savunma sistemi, radarlar, muhabere sistemleri, seyir sistemleri, bilgi dağıtım sistemleri yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

TGC Anadolu doğal afet, yardımları içinde kullanılabilecek içerisnde bulunan hastahane sayesinde tıbbi yardımdada bulunabilecek. 231 metre olan TGC Anadolu’nun genişliği ise 32 metre.

Gemi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilirken kendisine hayran bıraktı.

Tam yük deplasmanı en fazla 27 bin 436 ton olan gemi, bu haliyle en az 20,5 knot azami sürat ve 16 knot ekonomik süratle görev yapabiliyor.Ekonomik sürati ile tam yükte en az 9 bin deniz mili seyir siasına sahip TCG Anadolu'nun içindeki su alabilen havuza her biri 1 tank taşıyan 4 mekanize çıkarma gemisi girebiliyor.

Gemi, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı , 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç kapasitesine sahip. Geminin uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek. TGC Anadolu, 1223 personeli ağırlayabilecek.

TGC Anadolu gemisinde hastane imkanı ve 2 ameliyathane de bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.