Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop: Lozan'da gizli madde yok !..

Birinci Dünya Şavaşı sonunda imzalanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş anlaşması olarak da bilinen Lozan Antlaşması'nda gizli madde iddialarına Şentop cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
TBMM Başkanı Şentop: Lozan'da gizli madde yok !..

"ULUSLARARASI ANTLAŞMALARDA GİZLİ MADDE OLMAZ" 

İsviçre'nin Lozan kentinde 24 Temmuz 1923'te imzalanan antlaşmada gizli maddeler olduğu ve gizli maddeler gereğince yerli kaynakların kullanılamadığı safsataları sosyal medyada gündem olmuştu. Yıllardır süren tartışmalardan sonra antlaşmanın üzerinden 100 yıl geçti. Gizli maddelerin süresinin dolduğu ve artık petrol, doğalgaz, altın gibi doğal rezervlerin kullanılabileceğini iddia edenlerin ısrarla dile getirdiği tartışmalara TBMM Başkanı Şentop noktayı koydu. 

Sosyal medyada tartışma konusu olan ve cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında kaldırılacağı iddia edilen gizli maddelerle ilgili soruyu cevaplayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop; ""Parlamentolarda oylanan uluslararası sözleşmelerde gizli bir hüküm olmaz. Uluslararası bir anlaşmanın gizli bir maddesi nasıl olabilir? Lüzumsuz bir tartışma. Gizli bir madde yok." dedi. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.