Hava Durumu

Tartışma büyüyor !

Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk'ün altyapı çalışmalarının uzun sürdüğünü belirterek verdiği tepkiye, Başkan Özdemir sert sözlerle yüklenmişti. Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk bugün düzenlediği basın toplantısında Özdemir'e cevap verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2022 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2022 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Tartışma büyüyor !

TARTIŞMA GEÇTİĞİMİZ HAFTA BAŞLADI 
Geçtiğimiz hafta Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında Niğde Belediyesi tarafından altyapı çalışmalarının uzun zaman aldığını belirterek tepki gösteren Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk'e, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Belediye Meclis Oturumunda sert sözlerle yüklenmişti. 
"ECZACILAR ODASI BİLDİM BİLELİ SAÇMA SAPAN AÇIKLAMALAR YAPIYOR" 
"Gelip belediyeye sordun mu? Çok ayıp eczacılara doğru bilgi ver, eleştiriye geldi mi konuşan çok ancak olumlu hiçbir şeyde yanımızda olmayan STK'lar var. Eczacılar Odası bildim bileli saçma sapan açıklamalar yapıyor. Eczacılar Odasını kaile almıyorum" şeklinde konuşan Başkan Özdemir'e karşı cevap basın toplantısıyla geldi. 
"BAŞKAN MAZERETLER SÜRÜYORDU ELEŞTİRİLERİMİ DOĞRUDAN YAPMAYA KARAR VERDİM" 
Basın toplantısında konuşan Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, "Sorunu gündeme getirdiğim için anlayamadığım seviyesi tartışılır şekilde bir cevap geldi. Bizim eleştirdiğimiz konulara cevap verilmediği gibi aşağılayıcı ve otoriter bir tavır alınmıştır. Aslında ben uyarılar için teşekkür bekliyordum. Belediye Başkanı neden demogoji yapıyor. Bu ne garip bir anlayış. Buradaki eczaneler Niğde'deki ilaç ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyor. Taleplerimizi en hızlı şeklide ilettik. Eleştiri hakkımızı kullandık. Mazeretler vardı doğrudan konuşma kararı aldık. Kızmanın küsmenin anlamı yok. Açıklarınızı kapatamazsınız bu şekilde konuşarak" dedi. 
"ÇALIŞMA YAPILAN BÖLGEDE 27 ECZACI VAR" 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında altyapı çalışmasının uzun sürdüğünü ve eczacıları mağdur ettiğini belirten Öztürk, "Bölgede 27 eczane var ve çalışmalardan dolayı maddi zarara uğradılar" dedi. Vatandaşların da mağdur olduğunu belirten Öztürk, "Bölgedeki eczanelerin aylık kiraları 10 bin ile 20 bin arasında değişiyor. Yanlarında çalışanlarla birlikte yaklaşık 50 bin lira aylık gideri var. Bu arada vatandaş gelip ilacını alamadı. Pazar günü nöbetçi olan eczaneye vatandaş ulaşamadı. Yaklaşık aylık 60 bin lira zararı var. Eczaneci geçim sağlayacak." dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.