Hava Durumu

Tarım fuarından sonra, Dünyada 3'ncüsü düzenlenecek Elma Fuarı Niğde'de yapılacak !..

Niğde Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı iki yılın ardından bu yıl 20-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Şahinali Mahallesinde bulunan Pazartesi Pazarında düzenlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Tarım fuarından sonra, Dünyada 3'ncüsü düzenlenecek Elma Fuarı Niğde'de yapılacak !..

Atlas Fuarcılık tarafından düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı 20-23 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. Fuar organizatörü Fevzi Atasagun, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fuarın üretici ve tüketiciyi buluşturduğuna değinen Atasagun, Dünyada sadece Çin ve İtalya'da yapılan Elma Fuarının 3'ncüsünün Niğde'de yapılacağını müjdeledi. Niğde'nin kapalı fuar alanına ihtiyacı olduğunu belirten Atasagun, kapalı fuar alanının yapılmasına vesile olmak istediklerini de söyledi. 

Fevzi Atasagun 


"2 YIL ARADAN SONRA 270 FİRMA VE 103 STANT YER ALDI" 
Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen fuarın bu yıl 7'ncisini düzenlediklerini belirterek şunları söyledi; 
"Bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz fuarımıza 103 stantla 270 firma katıldı. Bu firmaların yüzde seksen gibi bir kısmı Niğde dışından fuarımıza katılan üretici ve imalatçı firmalardan oluştu. Atlas Fuarcılık olarak Niğde Tarım ve Hayvancılık Gıda Fuarına Türkiye genelinde üretici ve imalatçı fuara katılması en büyük hedefimizdi. Bu yıl bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirmiş olduk. Fuarımıza gelen ziyaretçilerde daha fazla ürün çeşidini bu fuarda görmüş oldular. Ziyaretçilerimiz üretici ve imalatçı firmalarla yüz yüze görüşme olanağı buldular. Katılımcı firmalar da ürünlerini daha geniş bir kitleye tanıtma olanağı yakalamakla birlikte hepsi sıcak satış ve bağlantılar yaptılar. Fuarımıza katılmayıpta ziyaretçi olarak gelen üretici ve imalatçı firmalar önümüzdeki yıl yapmayı planladığız fuara katılmak için talepte bulundular. Atlas Fuarcılık olarak amacımız, Niğde Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarını yine bizim yapmış olduğumuz Konya ve Kayseri fuarları düzeyine getirmek." dedi. 
"FUAR ALANININ YAPILMASINA VESİLE OLMAK İSTİYORUZ" 
İlk fuarları Konya ve Kayseri'de çadır ve pazar alanlarında yaptıklarını belirten Atasagun, Niğde'ye de fuar alanın şart olduğunu belirtti. 
"Konya ve Kayseri illerinde Atlas Fuarcılık olarak ilk yaptığımız fuar zamanlarında bu illerin ikisinde de belirli bir fuar alanı yoktu, ilk fuarlarımızı çadırlarda ve Pazar yerlerinde gerçekleştirdik. Kayseri ve Konya’da yaptığımız fuarlar zamanla büyüyerek fuar alanı ihtiyacı ortaya çıktı ve bu illerde yapmış olduğumuz fuarlar sayesinde  şimdiki modern ve çağımıza uygun fuar alanlarını kazandırmış olduk. Atlas Fuarcılık olarak amacımız, Niğde tarımsal potansiyelinin yüksek olmasından dolayı tarım fuarını daha da büyütmek ve Niğde’nin ihtiyacını karşılayacak bir fuar alanının yapılmasına vesile olmak." 
"FUAR NİĞDE'NİN TANITIMINA KATKI SAĞLADI" 
Atasagun, 30 ilden ziyaretçilerin geldiğini belirttiği açıklamalarında Niğde'nin tanıtımına da katkı sağlandığını dile getirdi. 
Atasagun ; "Yapmış olduğumuz Tarım fuarı Niğde’nin tanıtımına ciddi anlamda katkı sağladı ve Türkiye genelinden yaklaşık 30 ilden ziyaretçi geldi, gelen ziyaretçilerin çoğu hem fuarı hem Niğde’yi görmek amacıyla ilk kez Niğde’ye  geldiler çoğunluğu da Niğde’den alışveriş yaptı, konakladı ve fuardaki firmalarla iş bağlantıları yaptılar. Bu fuarın oluşması için çok emek verdik, yapılan fuarlar hemen oturmaz ancak zaman içerisinde büyüyerek gelişir, bu dönem içerisinde pes etmeden fuarı daha üst düzeylere çıkarmak gerekir. Bu fuarın büyümesi için Niğde’deki bütün kurumlar sahip çıkıyor. Pazartesi Pazarı yerinde yapmış olduğumuz fuar alanını 1 buçuk gün gibi kısa bir zamanda kuruyoruz, fuarımızı Ekim ayında yaptık normalde diğer illerde yaptığımız Tarım fuarlarını, fuar merkezlerinde yaptığımız için kış aylarında yapıyoruz ve bu aylar çiftçilerimizin boş olduğu bir döneme  denk geliyor, ama Niğde’de kapalı fuar alanımız olmadığı için fuarlarımızı açık alanda yapmak zorunda kalıyoruz, yapmış olduğumuz fuar tarihi çiftçilerimizin bazılarının arazide olduğu döneme denk geliyor, önümüzdeki yıl fuarımızı 4 - 7 Eylül 2023 tarihinde aynı yerde yapmayı planlıyoruz, bu tarih çiftçilerimizin ve katılımcı firmalarımızın istediği tarih. Fuar alanı olarak kullandığımız alanın fiziki olarak bir takım eksiklikleri mevcut olmakla birlikte önümüzdeki yıl bu eksikliklerin tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi. 
"DÜNYADA ÇİN VE İTALYA'DA YAPILAN ELMA FUARININ  3'NCÜSÜNÜ NİĞDE'DE YAPACAĞIZ" 
2-5 Kasım tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs alanında elma fuarı yapılacağını belirten Atasagun, "Niğde'ye bir fuar daha kazandırıyoruz 2 - 5 Kasım 2023 tarihinde Niğde Üniversitesi Kampüs alanında Elma Fuarı yapacağız, Elma fuarı dünyada sadece Çin ve İtalya olmak üzere 2 ülkede yapılıyor, bu fuarın 3.'ncüsü Türkiye’de Niğde’de olacak ve Elma fuarına 20'ye yakın ülkeden katılımcı firma ve ziyaretçi gelecek. 
Aynı zamanda fuara yurt dışından elma konusunda uzmanlar gelerek seminerler verecek. Elma fuarında elma ile ilgili ithalat ve ihracat firmaları katılacak. Bu firmalar, elma üretiminde gübre, ilaç, fidan ve soğuk hava depoları, makine,  ekipman ve ambalaj sistemleri gibi elma üretiminde hayati önem arz eden ürünlerini üreticimizle buluşturacak ve elma ile ilgili her şey bu fuarda bulunacak. Bu fuarların oluşmasına destek veren bütün kurum ve kuruluşlar, Niğde halkı ve çiftçilerimize ve Niğde’nin değerli basınına teşekkür ediyoruz" dedi.

TARIM FUARI HABERİMİZİ AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.