Hava Durumu

TAMP tatbikatı tam not aldı!..

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Bor İlçesi Kaynarca Köyünde Saha Tatbikatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
TAMP tatbikatı tam not aldı!..

Gerçeğini aratmayan tatbikatta; olası deprem ve afet durumlarına karşı yapılacak eylem planı uygulandı. AFAD Niğde personeli ve AFAD gönüllülerince yapılan tatbikatta Jandarma ekipleri de yer aldı.

Kısa adı TAMP olan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında konuşan; Altunhisar Kaymakamı ve Niğde Vali Vekili Doğukan Mızrak: TAMP’ın öncelikli amacının hayat kurtarmak olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) AFAD Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Planın amacı afet öncesi ve sonrası hazırlık eylemlerinin başarılı bir şekilde yerine getirilmesidir. TAMP’ın amacı en öncelikli olarak canlıların hayatını kurtarmak yer alır. Akabinde hayatın devamını sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Afet sonrasına bozulan ekonomik ve sosyal düzeni yerine getirmek, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamaktır. Ülkemizin de afet ve deprem kuşağında yer aldığını var sayarsak ki sık sık afetlere maruz kaldığını biliyoruz. Geçen yıl Obruk köyümüzde yaşadığımız depremi buna örnek olarak gösterebiliriz. Bugün AFAD Niğde İl Müdürlüğünce bir tatbikat gerçekleştirdik. AFAD İl Müdürlüğü ekiplerimizi AFAD gönüllülerimizi tebrik ediyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”

 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.