Hava Durumu

Şurada Niğde Konuşuldu !..

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda Niğde'nin sorunlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2022 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Şurada Niğde Konuşuldu !..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında gerçekleştirilen ‘TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu hem Niğde'nin hem de bölgenin sorunlarını anlattı. 

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. İş dünyasının temsilcileri sorun ve taleplerini Hükümete aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşmasında, salgın döneminde iş insanlarının her birinin yerlileşmenin avantajlarını görerek zorlukları fırsata çevirecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Sizleri ara malında yerlileştirme ve millileştirme hamlesine destek vermeye, üretimde yerli girdinin öncüleri olmaya davet ediyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti.

Katırcıoğlu TOBB'da Niğde için destek istedi 

Ankara'da düzenlenen şurada söz alan NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Katırcıoğlu; Niğde için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ilgili bakanlardan destek istedi. İlimiz ve bölgenin temel sorunlarının başında işsizlik geldiğini belirten Katırcıoğlu; sanayici, esnaf, kobilerin sorun ve çözüm önerileri ile bölgenin temel sorunlarının başında işsizlik, istihdam, enerji giderleri, KDV, vergi oranları, teşvikler, tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları ile iş dünyasının finans sektörleri arasında yaşadığı sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi. 

Açılış konuşmalarının ardından, şura basına kapalı devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.