Hava Durumu

Sözleşmeli Besicilik Projesi tanıtıldı !..

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Sözleşmeli Besicilik Projesi ile ilgili üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2022 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2022 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sözleşmeli Besicilik Projesi tanıtıldı !..

TOPLANTI TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DÜZENLENDİ 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Asım Baş, Et ve Süt Kurumu Adana Kombina Müdürü Önder Alptekin, Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliye Yılmaz ve Niğde’de besicilik faaliyetinde bulunan üreticiler katıldı. Et ve Süt Kurumu yetkilileri tarafından Sözleşmeli Besicilik Projesi ile ilgili şartlar ve avantajlar konusunda üreticilere bilgi verildi.

Toplantıda, asgari 5, azami 200 baş hayvan için sözleşme yapılacağı belirtilirken  yıllık olarak düzenlenecek olan sözleşmelerin her yıl yenileneceği ve 5 yıl devam edeceği açıklandı.  

Küçük ve orta ölçekli yetiştiriciler ile aile işletmelerini kapsayacak olan projede 200 kilogram karkas etin üzerine teşvik primi verildiği ifade edilerek,"200 kilogram karkasın üzerine teşvik primi veriyoruz. 201-250 kilogram arası her kilogram için 2,5 lira, 251-300 kilogram arası her kilogram için 3,5 lira. 301-350 ve üzeri her kilogram arası için 5 lira verimlilik primi verilecek" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.