Hava Durumu

Şoförlere yönelik seminer verimli geçti !..

İlimiz okullarında taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren araçların şoförlerine ve rehberlik personellerine yönelik seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Şoförlere yönelik seminer verimli geçti !..

İnci Yavuz Kadıoğlu Anaokulu Toplantı Salonunda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Şube Müdürü Sinan Savran yaptı.  Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ve Teknik Şartnamede belirtilen esaslar üzerinde duruldu. Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Akif Çimen Can tarafından yapılan sunu ile katılımcıların taşıma faaliyeti esnasında uymaları gereken kurallar anlatıldı.

Şoförlere; belirlenen güzergâhlardan öğrencileri almaları ve belirtilen okullara öğrencileri imza karşılığında teslim etmeleri, taşıma esnasında yüksek sesle müzik dinlenmemesi, kemerlerin takılı olması, araç temizliğine dikkat edilmesi, sigara kullanılmaması konularında uyarılarda bulunuldu. Taşıma araçlarının bakımının yapılması, yolcu ve yük taşıması yapılmaması, izinsiz başka şoför çalıştırılmaması, araç değişikliğinin onaya bağlanması, şoför kimliklerinin takılı bulunması, araç sigortalarının günü gününe yapılması, araçların temiz olması, emniyet kemeri takılması hususuna riayet edilmesi, Emniyet ve Jandarma tarafından gerekli denetimlerin yapılması, yangın tüpleri ve ilk yardım çantalarının güncel olacak şekilde hazır edilmesi konularında şoförlere gerekli uyarılar yapıldı. Eğitim ve bilgilendirme semineri iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.