Hava Durumu

Simülasyon merkezi çok hayat kurtarır !..

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Similasyon ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Eğitimlerin yapılacağı simülasyon merkezi son teknoloji ile donatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Simülasyon merkezi çok hayat kurtarır !..

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine artan talebi karşılamak ve hastalara daha etkili ve verimli müdahale edilebilmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verildi. Bu amaçla açılan eğitim salonu son sistem teknoloji ile dizayn edildi. 


EĞİTİMLER SİMÜLASYON ÜZERİNDEN YAPILACAK 


İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Kalp krizi, trafik kazaları, boğulmalar vb. acil hastalara ilk müdahaleyi yapan ATT ve paramediklere, dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden uygulamalı eğitim vereceğiz. Eğitim salonumuz faaliyete geçmeden önce personelimiz bu eğitimleri alabilmek için bağlı bölge illerine gitmek zorunda kalıyordu ve kontenjan sayısı yetersiz kalıyordu. Eğitim salonumuzun faaliyete girmesi ile birlikte katılımın daha yoğun olacağı eğitim faaliyetlerimiz olacaktır." denildi. 


Eğitim alan bireylerin hastalara soğukkanlı yaklaşıp, etkin tedavi ile hastaların hastanaye ulaştırılması amaçlanıyor. Eğitimler dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden yapılacak. Böylece hastanın hastaneye gidiş sürecinde en zarar alması hedefleniyor. 


İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DE VERİLİYOR 


Niğde İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada; 


"Bu eğitimlerdeki amacımız olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı şekilde yapmak. Çünkü olay yeriyle hastaneler arasındaki süre uzun olduğu için bu esnada hastalara daha etkin tedavi sunmak gerekir. Personellere verilen modül eğitimleri, hizmet içi eğitimler ile hayati tehlikesi olan bir hastaya daha hızlı ve etkili müdahale etmeleri durumunda hastanın hayata geri döndürme oranları dahada yükselecektir.


Ayrıca eğitim salonumuzda resmi kurumlar, fabrikalar, işletmeler gibi personel sayısı fazla olan birimlerde çalışanlara; fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi için ilkyardım eğitimleri de düzenlenmektedir" denildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.