Hava Durumu

Seçimlerde 7 bin 483 kamu personeli görev alacak !.

Niğde Valiliği Toplantı Salonunda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere ilişkin ilimizde yapılan çalışmalar hakkında; Vali Vekili Adnan Türkdamar başkanlığında toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Seçimlerde 7 bin 483 kamu personeli görev alacak !.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için; toplantı düzenlendi. Toplantıda seçimlerin huzur ve güvenlik içinde geçmesi adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi ve sayısal veriler paylaşıldı. 

İlimizde Valilik Seçim Komisyonu'nun oluşturulduğu ve bu güne kadar 12 karar alındığı da belirtildi. 

Seçim Komisyonunca İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Seçim Hareket Merkezleri oluşturuldu, yine aynı kurumlarca İl Seçim Güvenlik Planları oluşturuldu. 

Seçim güvenliği ve seçim çalışmaları adına ilimizde 7 bin 483 kamu personeli görev alacak. Kamu kurumlarında hazır halde bulunan toplam 255 araç Merkez İlçe Seçim Kurulu emrine verilecek. 

Oy kullanılacak okulların belirlenmesi ve hazır hale getirilmesi ile aday afişleri, miting alanları gibi konular da ilgili kurumlarca Niğde Valiliği koordinesinde görüşülüp karara bağlandı.  

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) de seçim takvimi boyunca anlık olarak bilgilendirilecek. 

Niğde Vali Vekili Adnan Türkdamar yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

“14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ilimizde ve ülkemizde huzur ve güven içinde geçmesini yüce Allah’tan temenni ediyor.

Seçim sürecini herhangi bir soruna meydan vermeden geçirmek için alınacak tedbirler konusunda bugüne kadar yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Seçim güvenliği ile ilgili olarak daha önce yaptığımız toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kurumlarımızın gösterdiği hassasiyet ve özverili çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bugün de seçim ile ilgili olarak yapılan çalışmaları siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak için toplandık.

Niğde halkı son derece sağduyulu, duyarlı ve olumlu bir davranış biçimine sahiptir. Bu iyi niyetli tutumun seçim günü de süreceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Bizler gerek seçim esnasında ve gerekse oy sayımının yapıldığı sırada mesai mefhumu gözetmeksizin azami dikkatle tüm süreçleri takip ediyor olacağız.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.