Hava Durumu

Seçim hakkında tüm merak edilenler!.

Seçime günler kala , 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri seçilecek. Seçimde, pusuladaki sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Seçim hakkında tüm merak edilenler!.

Türkiye Genelinde Oy Verme Saatleri
Tüm yurt genelinde oy verme saati 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Saat 17.00’dan sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
Nüfus cüzdanı bulunmayan seçmen oy kullanabilecek mi?
Nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini seçimde görevli sandık başkanına verecek ve seçmen sıra numarasını öğrenecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
Seçmene iki oy pusulası verilecek. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin iki oy pusulası tek zarfta yer alacak.
Yurt dışında 9 Mayıs’a kadar oy vermeyen seçmen bir daha oy kullanmaz mı?
Yurt dışında oy kullanacak olan 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülkedeki 156 yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. 9 Mayıs tarihine kadar oylarını kullanabilecekler. Yurt dışındaki seçmen bu tarihten sonra oy kullanamayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.