Hava Durumu

Savaş karşıtı sergi açıldı !..

Küratörlüğünü (sergi düzenleyici) Ressam Sefa Büte'nin yaptığı; 42 ülkeden 75 sanatçının 99 eserinin sergilendiği 'Daha Güzel Bir Dünya İçin Savaşa Hayır' temalı uluslararası resim sergisi açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2022 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Savaş karşıtı sergi açıldı !..

42 ÜLKEDEN 75 SANATÇININ 99 ESERİ SERGİLENİYOR 
Ressam Safa Büte, resim sergisinin açılışında destek verenlere teşekkür ederken; "Görüyorsunuz sanatın gücü gerçekten de her gün biraz daha gelişebiliyor. Fakat bu sergide farklı bir şey var. Afrika'dan da katılımcılar var. Hatta Uganda’dan, Eritre'den sonra Orta Amerika’dan gelen bir barış aktivistimiz var. Kendisine de buradan tekrar hoş geldin diyorum. Yaklaşık olarak 42 ayrı ülkeden 75 sanatçının 99 eseri sergileniyor. Bu da çok güzel bir gelişme. Bu açılıştaki çekilen fotoğraflar, videolar, bilgiler bir gün içinde yaklaşık olarak 50 ayrı ülkeye gidiyor ve bağlantılı olarak çok daha fazla ülkelere ulaşıyor. Yani bu Niğde'mizin, yöremizin tanıtımı için çok güzel bir olay ve Sayın Başkanıma ve destek veren herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
"HİÇBİR YERDE KAN AKMASIN" 
Başkan Özdemir, Safa Büte’nin her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Sayın Safa Büte gerçekten birliğimiz için çok önemli bir sanatçı kendisi. İnşallah onun kıymetini de biliriz hep birlikte. Çok güzel işler yapıyor. Niğde'mizin hem uluslararası alanda tanıtılmasıyla alakalı, Hem de böyle güzel başlıklarla, güzel sergilerle şehrimizde birçok sanatçıyı dünyanın birçok yerinden gelen eserleri şehrimizde buluşturuyor. Biz de her zaman yanında yardımcısı olacağız. Bugünkü temamız da çok güzel. Savaşa hayır temalı bir resim sergisindeyiz. Tabii ki biz bunu derken hiçbir yerde kan akmasın. Tek dileğimiz bu. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun hiç kimse bir savaşla karşı karşıya kalmasın. Hiç kimsenin kanı akmasın. Niğde'den de böyle bir zamanda böyle bir ortamda böyle bir serginin olmasından dolayı da biz gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu sergimizde çok güzel olacaktır. Hepimiz, sonuna kadar verim alacağız” şeklinde konuştu.


Niğde Sanat Galerisi'nde 15 gün boyunca açık kalacak olan sergi saat 13:00 ile saat 16:00 arasında ziyaret edilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.