Hava Durumu

Sancaktaroğlu için Vefa Gecesi düzenlendi

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Vefa Gecesi katılımcıları kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman eğlendirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2022 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2022 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sancaktaroğlu için Vefa Gecesi düzenlendi

Niğdeli mahalli sanatçımız İlhan Sancaktaroğlu'nun 60. sanat yılı dolayısıyla düzenlenen Vefa Gecesinde, sanatçı Selçuk Boran orkestrası ve Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü de ege türküleriyle geceye renk kattı. 


Gece koristlerin solo performansları ve İlhan Sancaktaroğlu'nun sahne almasıyla son buldu. 

İlhan Sancaktaroğlu Kimdir ? 

1950 yılında Niğde'de doğdu. 7 yaşındayken bağlama öğrenmeye başlayan Sancaktaroğlu, Ali Ercan'ın açmış olduğu bağlama kursuna devam etti. Günde 7-8 saat çalışarak bağlama çalımını ilerletti. 15 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarını kazandı. Burada; Emin Aldemir, Nuri Sesigüzel, Yıldıray Çınar, Ali Akkılıç, Nezahat Bayram gibi radyo sanatçıları ile 4 yıl boyunca çalıştı. Üstün bir başarıyla devam ettiği konservatuvarı, babasının okuldan alması nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. Askerlik yıllarında tenor saksafon çaldı. Askerlik sonrası Niğde'ye döndükten sonra Halk Eğitim Merkezi'nde bağlama kursu açarak elliye yakın öğrenci yetiştirdi. Bu öğrenciler arasında, bugün müzik alanında önemli yerlere gelmiş kişiler bulunmaktadır. Niğde merkez ve civar yörelerde, yıllarca düğünlerde ve şenliklerde yer alan İlhan Sancaktaroğlu, 1985 yılında Niğde Belediye Bandosu'nu kurdu. Belediyeye ait yıpranmış bağlamaların tamirini ve yenilenmesini sağlayarak halk eğitim merkezinde öğretmenlerden kurulu bir ekiple TRT'de "Niğde Geceleri" isimli programlar yaptı. Ulusal ve yerel programlarda Niğde türkülerinin yöreye ait tavırla çalınıp söylenmesi ve Niğde kültürünün tanıtılması için yoğun çaba sarf etti. Adana'da Neşet Ertaş ile birlikte bir yıl kadar çalıştı. İstanbul'da, Niğde türkülerinden oluşan iki adet albüm çalışması yapmış olan Sancaktaroğlu'nun kızı da kendisi gibi müzisyendir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.