Hava Durumu

Sahurda bizi tok tutacak besinler

Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Sahurda yediğimiz besinler uzun süre açlığa dayanabilmek adına büyük önem taşır. 11 ayın Sultanı olan Ramazanın sahurda sizi tok tutabilecek besinleri sizler için araştırdık işte o besinler:

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sahurda bizi tok tutacak besinler

Yumurta, sahurun olmazsa olmazları arasında yer alır. Sizi tok tutar. Özellikle yumurtanın kızartması kilo ve sağlık problemlerine yol açarken haşlanması ise bir o kadarda sağlıklıdır.

Peynir, protein içeriği sayesinde sahurda yenmesi önerilen besinler arasındadır. Çok tuzlu bir peynir tüketmek yerine az tuzlu bir peynir tüketilmesi önerilir. Peynir omlet içinde ve sandviç içinde yenmesi dahe lezzetli ve doyurcudur. 

Süt ve yoğurt, tam yağlı tercih edilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verir. Yoğurdu ayran olarak tüketmeniz sıvı tüketiminizide arttırır. Süt kalsiyum ve protein açısından oldukça önemlidir. 

Yulaf, lif içeriği sayesinde midenizde geniş bir yer kaplayarak sizi uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Yulafı omletiniz içine katabilirsiniz veya yoğurdunuzun içine meyvelerle birlikte koyup tüketebilirsiniz. 

Sahurda Ne Yenilmesi Gerekiyor? Sahurda Menü ÖnerileriBalıkesir Merhaba  Gazetesi

Tam Tahıllı Ekmek, yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerinizi dengede tutup uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz. 

Mevsim Yeşillikleri, Yapacağınız güzel bir salata vitamin ve minarel ihtiyacınızı karşılar. Marul, maydanoz, nane, dereotu gibi en sevilen yeşillikleri sahurda tüketerek  kilo alımını önlersiniz. Salatanıza protein desteği olarak peynir ve ceviz ekleyebilirsiniz.

Tarçın, Kan şekerinizi dengede tutabilecek en önemli besinler arasında yer alır. Yoğurdun üzerine süt ve meyvelerin üzerine ekleyeceğiniz tarçın hem kokusu hemde tokluk hissi sayesinde sahurların vazgeçilmezidir.

Sahurda yiyebileceğiniz hem sizi tok tutan hemde açlık hissinizi yok edicek besinler sayesinde Ramazını keyifli ve güzel geçirebilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.