Hava Durumu

Sahte Gübreye Dikkat!

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamasında sahte gübrelere karşı üreticileri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sahte Gübreye Dikkat!

Gübre sezonunun hareketlenmesi ile birlikte tanınmış gübre firmalarının taklitlerine karşı üreticileri uyaran Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gübre denetçilerinin numune alımları ile sahte gübrelere karşı çalışmalara ağırlık verildiğini açıkladı. 
 

Çiftçilerin gübre alırken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirilme yapılan açıklamada 8 maddeye dikkat çekildi. Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 8 maddeyi şöyle sıraladı: 


1-Gübreyi İl/İlçe  Müdürlüklerinin bilgisi dahilinde faaliyet gösteren Gubre Dagiticilik Belgesine sahip gerçek bayiden alın. Gübre bayisi olmayan ve gübre satışı yapan iş yerlerinden gübre almayın.
2-Bayiden, sattığı ürünle ilgili Bakanlık tarafından verilen gübrenin “Tescil Belgesi” üretici firmanın lisans belgesi olup olmadığın sorun.
3-Gübreleri mutlaka kimyevi gübre üretimi yapan firmalarla bayilik sözleşmesi olan  güvendiğiniz  tanıdığınız gübre bayilerinden faturalı bir şeklide alın.
4-Gezginci olarak kamyon üzerinde gübre satanlardan gübre almayın!
5-Piyasadaki muadillerine oranla dikkati çekecek ölçüde ucuz gübrelere kanmayın.
6-GTS Barkod/Bandrol ve etiket bilgileri Türkçe olmayan ve ambalajı açılmış veya bozulmuş olan gübreleri satın almayın.
7-Gübre ambalajında üretici ve ithalatçının açık adresi, ayrıca bitki besin elementlerinin  oranlarının açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin net olarak ifade edilmediği gübreleri almayın.
8-Piyasada satılan gübrelerle ilgili herhangi bir olumsuzluk gördüğünüzde mutlaka Tarım ve Orman il ve ilçe Müdürlüklerimize bilgi verin.


SAHTE GÜBRENİN ETKİSİ 10 SÜRÜYOR 


Denetimlere rağmen sahte gübre üretiminin varlığına dikkat çeken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sahte gübrenin hem maddi hem manevi zararları bulunduğunu, içindeki tuz oranının fazlalığından dolayı topraktaki olumsuz etkisinin 10 yıl sürdüğünü kamuoyuna duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.