Hava Durumu

Sağlık-Sen üyesi hastane çalışanları iş bıraktı!..

MEMUR-SEN ve Sağlık-Sen üyeleri iş bırakma kararı aldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli MEMUR-SEN ve Sağlık-Sen üyeleri zamlar konusunda adaletsizlik yapıldığını ve iş bırakma eylemi yapacaklarını belirttiler. Sağlık çalışanları 7 Aralık (bugün) ve 9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemi yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sağlık-Sen üyesi hastane çalışanları iş bıraktı!..

MEMUR-SEN Niğde İl Başkanı Hasan Orhan ve Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Abuzer Doğan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdiler.

Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Abuzer Doğan basın açıklamasına hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına baş sağlığı dileyerek başlarken, hükümetin hekimlere yönelik zam kararı almasından faydalanamayan sağlık çalışanları adına zam talep etti.

 

Doğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Hükümetin yapacağı iyileştirmelere karşı değiliz. Hekimlerimizin maaşları da iyileştirilsin ancak, sağlık çalışanlarının da unutulmaması gerekiyor. Döviz ve enflasyon nedeniyle para pula dönüşmüşken bu maaş iyileştirmelerin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Ancak Sağlık-Sen olarak hekimleri her zaman savunuyoruz. Algı operasyonlarına karşı bizim çalışma ve söylemlerimiz açıkça ortadadır. Sağlık çalışanları cansiperhane çalıştılar. Sağlık çalışanlarını kapsamayan düzenleme kadüktür. Biz buna tepki gösteriyoruz. Yüzbinlerce sağlık çalışanı adaletsizliğe karşı eylem yapmaktadır. Sağlık çalışanları üzerinde yapılan ayrımcılık düzenine karşıyız. Zamma karşı değiliz ama ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Herkesi emek mücadelesine davet ediyoruz. Sağlık sisteminin altını da oymuş olursunuz bu şekilde ayrımcılık ve haksızlık yaparak. Kamu adına 1 milyon sağlık görevlisine yapılan bu ayrımcılık kabul edilemezdir. Her birimdeki sağlık emekçisi sağlık halkasında birini temsil ediyor. Bu sebeple üvey evlat olmadığımızı gösteren bir düzenleme bekliyoruz.

7 Aralık Salı günü ve 9 Aralık Perşembe günü ilimizde ve tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapıyoruz, yapacağız.”

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.