Hava Durumu

Rektör Uslu, Amacımız Üniversite ve İlimizin Hak Ettiği Yere Gelmesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde  gerçekleştirilen programda Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Rektör Uslu, Amacımız Üniversite ve İlimizin Hak Ettiği Yere Gelmesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu bir çok yarım kalan projeyi tamamlayarak faaliyete geçirdiklerini söyledi. Üniversiteye ayrılan bütçenin yüzde 85'inin personel giderlerine harcandığını belirten Uslu, altyapı konusunda eksiklikler olduğunu bütçenin bir kısmının altyapıya harcanacağını aktardı. 


USLU: EN BÜYÜK AMACIMIZ ÜNİVERSİTE VE İLİMİZİN HAK ETTİĞİ YERE GELMESİ 


Rektör Uslu: "Üniversitemizin gelişimi dolayısıyla da ilimizin gelişimidir. Üniversite şehir işbirliğinin gelişim için büyük katkı sağladığına şahit olduk. Göreve geldiğim 6 ay içerisinde yüzden fazla etkinliğe imza attık. Ülkemizin en aktif üniversitelerinden biriyiz. En büyük amaçlarımızdan birisi şehidimizin adını taşıyan üniversitemizin ve Niğde'nin hak ettiği yere gelmesi." şeklinde konuştu.

 
USLU: AMACIMIZ ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRMAKLA BİRLİKTE YENİ FAKÜLTELER AÇMAK


NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu: "Pandemi ile birlikte ülke genelinde bazı fakültelerin öğrenci sayılarının düşmesi bizleri de etkiledi. Ancak bizim hedefimiz tekrar öğrenci sayımızı artırmak. Şehrimize katkı sağlayacak bölümler üzerinde çalışma yürütüyoruz. Yeni bölümler ve fakülteler kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Kısa vadede hedefimiz şehrimiz için büyük önem arz eden Diş Hekimliği Fakültesini aktif hale getirmek. Tarım ve hayvancılık şehri olan Niğde'de Ziraat Fakültesinin 6 senelik ömrü var yani yeni kurulmuş bir fakülte. Hayvancılık ile alakalı eğitim fakültesi yok. Üniversitemizin 30'uncu yılına gelmesine rağmen Veterinerlik Fakültemiz hala yok. Aksaray'da var, Kırşehir'de var, bizde yok. Bu durumu çok büyük bir eksiklik olarak düşünüyorum. İlk başvurumuzu da inşallah Veteriner Fakültesi olarak yaptık. " 


NÖHÜ'nün çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Uslu, toplantı sonunda yerel ve ulusal medya mensuplarıyla hatıra fotografı çekindi. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.