Hava Durumu

Projelere destek geldi!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyeleri'nin Projesi desteklenmeye hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Projelere destek geldi!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın  yürüttüğü “Yeraltı Suyu ve Yeraltı Baraj Yerlerinin Keşfedilmesi İçin Karar Destek Yazılımı” adlı proje önerisi “TÜBİTAK Girişimcilik Destekleme Programı Bireysel Genç Girişim (BiGG) 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede; NÖHÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Karkınlı araştırmacı olarak görev alacak. Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Lermi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ünal proje danışmanı olarak projeye katkıda bulunacak.

HEDEFLER BÜYÜK!

Proje kapsamında yeraltı sularının ve yeraltı baraj yerlerinin keşfedilmesinde konumsal olarak doğru karar verme kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Harita, Jeoloji, Hidrojeoloji, Arazi Yönetimi, Uzaktan Algılama, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgisayar Programlama bilimlerinin işbirliği ile gerçekleştirilecek olan projeden elde edilecek başarılı sonuçların kırsal kalkınma, tarımsal üretim ve gıda güvenliğinin sağlanmasında kurumsal ve özel sektöre yönelik yazılım hizmeti olarak sunulması hedefleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.