Hava Durumu

Prof. Dr. Uzkurt sahaya indi !.

Niğde'nin yetiştirdiği önemli akademisyen ve bürokratlarından Prof. Dr. Cevahir Uzkurt aday adaylığını açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Prof. Dr. Uzkurt sahaya indi !.

Akademisyen ve bürokrat kimliği ile tanınan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında müsteşar yardımcılığı, KOSGEB başkanlığı ve YÖK başkan vekilliği gibi önemli alanlarda görev alan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, geçtiğimiz günlerde Ak Parti'den Niğde Milletvekili aday adaylığını açıklamıştı.
Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, adaylık çalışmalarının ardından, yeni sanayi sitesindeki Naskop projesi kapsamında yaklaşık 240 işyerinin bulunduğu bölgede medya haber sitesi mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. 
Müsteşar yardımcılığı döneminde NASKOP projesine önemli katkılar sunduğu bilinen Uzkurt şunları söyledi; 

"2010 yılına kadar akademide farklı üniversitelerde görev yaptım. Ankara’da Eskişehir’de Kırıkkale Üniversitesinde ve bir süre de Amerika Birleşik Devletleri'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundum. 2010 yılından sonra bürokrasiye geçtim. Yaklaşık 13 yıldır bürokraside görev yapıyorum. Alanım itibariyle sanayi ve teknoloji bakanlığında genel müdür olarak, müsteşar yardımcısı olarak, KOSGEB başkanı olarak, kredi garanti fonunun başkan vekili olarak ve en sonunda yüksek öğretim kurulu başkan vekili olarak görev yaptım. Tabi bu görevlerim esnasında özellikle memleketin birçok yerindeki projelere katkı vermekle birlikte, Niğdeli bir hemşeriniz olarak, Niğde’nin farklı projelerin de de katkımın olduğunu ifade etmek isterim. Şuan bürokrasi döneminde katkı verdiğim projelerin önemli aşamaya gelmiş olduğunu görmekte beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Az önce Niğde Bor Enerji İktisat Endüstri Bölgesini gezdim. Yakın zamanda enerji üretimine başlayacak. Yatarımlar önemli ölçüde ilerlemiş durumda. Şu anda ziyaret ettiğim NASKOB sanayi sitesi projesinde 140 tane iş yerinin bitmek üzere olduğunu gördüm. Tabi bunlar Niğdeli biri olarak bana mutluluk veriyor. Niğdeli vatandaşlarımız bürokrasi de olduğum için beni tanımıyor olabilir diye ifade etmek istedim. Ben Niğde ile bağımı hiçbir zaman kesmedim. İnşallah bürokrasideki bu deneyimlerimi yarın siyasette de görev verilirse, halkımızda bizi seçip meclise gönderirse inşallah hem Niğde için hem de ülkemiz için bu bilgi ve deneyimlerimi aktaracağım. Güzel projelere imza atacağız diye ümit ediyorum." 

Video haber 

Haber: Sevilay Arıkan

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.