Hava Durumu

"Papazın Evi" kaderine terk edildi !

Niğde Merkez Eskisaray Mahallesinde, Niğde Sanat Galerisi'nin hemen yanında bulunan ve halk arasında "Papaz'ın Evi" olarak bilinen tarihi yapı tehlike saçıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Papazın Evi" kaderine terk edildi !

Tinercilerin uğrak mekanı oldu !

Geçtiğimiz yıllarda bir iş insanı tarafından Butik Otel olarak şehrimize kazandırılması gündeme gelen tarihi yapı yıkılma tehlikesinin yanı sıra, sürekli kavgaların çıktığı ve ateş yakıldığı metruk bina halini aldı. 
Mahalle sakinleri tarafından sürekli kavga olduğu ve tinercilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtilen tarihi yapının, bir an önce restore edilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. 

Eskisaray Mahallesi sakinlerinden Hatice Yalçıner Medya Haber Sitesi mikrofonlarına yaptığı özel açıklamalarda, Tarihi yapının ya restore edilmesi ya da güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi. 

Video Haber 

Eskisaray Mahallesi sakinleri özellikle gece saatlerinde sürekli ateş yakılmasından ve tinercilerin kavgasından bezmiş durumda. 

Duvarları yıkılan tarihi yapının her an çökme tehlikesi var. 

Uzun yıllar kilise olarak kullanılan ve yakın zamanda Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'ne dönüştürülen tarihi yapının eklentisi olan ve halk arasında "Papazın Evi" olarak anılan konutun içler acısı hali tepki çekiyor. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.