Hava Durumu

Öztürk: "Eczacılar hedef olmaktan çıkmalı"

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, ilaç yokluğundan dert yandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Öztürk: "Eczacılar hedef olmaktan çıkmalı"

Medya Haber Sitesi mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, "Yetkililer var diyor ama ilaç yok ilaç yok ilaç yok" dedi. 

Öztürk açıklamalarında şunlara değindi; 

"Sabaha kadar nöbet tutulsa yine ilaç kuyruğu bitmez. Çünkü ilaç yok, aynı hasta bütün eczaneleri dolaşıyor ama bulamıyor. Onun için ben yetkilileri buna bir çare bulmaya davet ediyorum. Biz eczacılar olarak hastanın bu kadar sahipsiz olduğu bir durumu kabullenemiyoruz. 
Hasta geldiği zaman, benim ilacım neden yok, diyor. Bizim bir sorumluluğumuz yok ki aylardır istiyoruz ama ilaç yok. Biz eczacılar ilaç yok ilaç yok ilaç yok diyoruz. Ama yetkililer ilaç var, diyor. Sağlık Bakanımız geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaretinde çalışma arkadaşlarımız ilacın olmadığını söylediler. Doğrudan söylediler. Bu işe bir çözüm bulunması lazım. Eczacılar artık hedef olmaktan çıkmalı."

"ECZANELERİ POLİS KORUYABİLİR"

İlaç bulamayan hasta veya yakınlarının eczacılara tepki gösterdiğini belirten Öztürk, 

"İlerdeki günlerde eczanelerin önüne birer polis konulması gerekebilir. Çünkü artık güvenlik sorunu da yaşanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde ilaç bulunamadı diye eczacıya saldırdılar Eskişehir'de. Şimdi kimi haksız bulalım çaresiz geliyor eczaneye, hasta veya yakını zaten gergin oluyor. İlaç var zannediyor ama yok." şeklinde konuştu. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.