Hava Durumu

Özbek: Bu dünyanın gerçek sahibi onlar

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Danışmanı Zekeriya Özbek, sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren yasa tasarısı hakkında açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 02:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Özbek: Bu dünyanın gerçek sahibi onlar

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Danışmanı ve İç Anadolu Bölge Sorumlusu Zekeriya Özbek, geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan sokak hayvanları tasarısı ile ilgili açıklama yaptı. Özbek açıklamasında: "Bu dünyanın gerçek sahibi onlar. Her insanın içinde hayvan sevgisi mutlaka olmalıdır. Hayvan sevgisi olmayan insanlardan iyilik beklemek çok zor. Tüketiyoruz, üretmiyoruz, katlediyoruz. Dünyadaki milyarlarca insan hala hayvanları anlamıyor, empati kurmuyor, onları kendi dünyalarından dışlıyor.

Çocukluğumuzda başlayan hayvan sevgisini büyüdüğümüz zaman yitiriyoruz. İş, sosyal hayat, aile derken çocukluğunda sevdiğin o mahallenin kedisini bile görmezden geliyor, sırtımızı çeviriyoruz. Hayvan sevgisi ötekileştiriliyor, hayvanları sevenlere çok uzak bir gezegenden gelmiş gibi bakmaya başlıyoruz.İnsanoğlu hayatını idame ettirebilmek için birçok şeye muhtaçtır. Bunların en önemlilerinden biri de hayvanlardır. Nitekim gıda, giyim, nakil gibi zaruri ihtiyaçların giderilmesinden tezyin malzemelerine, hatta estetik zevklere hitap etmeye kadar hayvanlar, insan için yaratılmıştır.Bir âyet-i kerîmede ise insanlar için sağmal hayvanlarda ibretler bulunduğu ifade edilerek bunların bir sanat hârikası olduğu şöyle beyan buyrulmaktadır:

“Muhakkak sizin için sağmal hayvanlarda bir ibret vardır. Zira size, onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (gelen), içenlerin boğazından kolayca geçen hâlis bir süt içiriyoruz.” (en-Nahl 16/66) Sözlerime son verirken hayvanlar uyutulup unutulmasın." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.