Hava Durumu

"Oku emrini öğrencilere kazandırıyoruz"

Zahide Sefer İlkokulunda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Oku emrini  öğrencilere kazandırıyoruz"

Zahide Sefer İlkokulunda düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün burada öğrencilerimizle bir araya gelip hem onlarla birlikte kitap okuyarak örnek olmak hem de kitap okuma konusuna verdiğimiz önemi göstermek için bulunuyoruz. 
Rabbimizin ilk emri olan okumayı tüm öğrencilerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Tabi kütüphane olmadan yeterli sayıda kitap olmadan bunu başaramayız. Kütüphanelerimiz zenginleştikçe öğrencilerimizin daha fazla kitaba ulaşabilmesi neticesinde kitap okuma oranlarımızın da giderek artacağı inancındayız

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde gerçekleştirilen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde 3’ü sıfır atık kütüphanesi olmak üzere 91 adet kütüphane açılmış ve ilimizde kütüphanesi olmayan okul kalmamıştır. 

Hali hazırda kütüphanesi bulunan okullarımızda da kütüphaneler güncellenmiş ve ilimizde düzenlediğimiz çeşitli kampanyalar sayesinde 2022 yılı itibariyle öğrenci başına 7 kitap düşecek sayıya ulaşmış bulunuyoruz. 
2023 yılında da öğrenci başına düşen kitap sayısını 8’e çıkarmayı hedefliyoruz. 

2022 yılı başında 252.421 olan ilimizdeki kitap sayısı aralık 2022 itibariyle 447.344’e ulaşmıştır. 

Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor okuyan nesillerin ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştırmasını cebinab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. “ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.