Hava Durumu

Öğretmenlerimiz Türkiye'nin güvencesidir !..

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Öğretmenlerimiz Türkiye'nin güvencesidir !..

Programa, Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç ile Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nafiz Tok, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Nihat Özkök, protokol üyeleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen program öncesi Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince yapılan ilim, irfan uğruna şehit olan öğretmelerimizin resimlerinin olduğu resim sergisi, Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç ile protokol üyeleri tarafından açıldı.

Sergi açılışının ardından Kültür Merkezinde yine Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın açılış konuşmasını yaptığı programda, tüm öğretmenlerin, geleceğin mimarları olduğunu bir kez daha vurguladığı konuşmasında Vali Mustafa Koç; “Öğretmenlerimiz; geleceğin büyük Türkiye'sinin güvenceleri, Asil Türk Milletinin umut ve aydınlık yüzleridir” dedi.

“Geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz hiç kuşkusuz ki; en saygın ve en onurlu mesleği icra etmektedirler” diye konuşmasına devam eden Vali Mustafa Koç; “Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize borcumuz hiçbir zaman azalmayacaktır.

Şüphesiz hayatta her meslek önemli, kıymetli ve saygıdeğerdir. Ancak; pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de; “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlarıdır.” sözleriyle önemini belirttiği siz değerli öğretmenlerimizin, ‘Öğretmenler Günü’nü her yıl aynı şevk ve heyecanla kutluyoruz.

Ülkemizin istikbalinde söz sahibi olacak çocuklarımızı sabır ve hoşgörüyle yetiştiren, yurdumuzun her köşesinde kendilerine teslim edilen emanetleri aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştiren siz değerleri öğretmelerimiz geleceğimizin gerçek mimarlarısınız.

Değerli Öğretmenlerimiz!

Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.

Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple sizlerin en temel amacının, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim alması olmalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri olan sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” veciz ifadesinden hareketle; Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatınız. Onları itina ile yetiştiriniz ve en önemlisi iyi bir insan olmalarını sağlayınız. Her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda onları geleceğe hazırlayınız.

Kıymetli öğretmenlerimiz!

Günümüz dünyası ve coğrafyası yeniden şekilleniyor. Aziz vatanımızın dört bir yanında birtakım hadiseler vuku buluyor. Yüce Türk Devleti yanı başında yaşanan bu gelişmelerden kendisini koruyarak geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Yeni yüz yılın Türkiye Yüzyılı olması için Türk’ün çağı olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sizlerin öğrencilerimize karşı sergileyeceğiniz duruş, öğrencilere yaklaşımınız ve onlar üzerinde bırakacağınız olumlu etki ve izler hiç kuşkusuz Türkiye Yüzyılında yetişen nesillerin birer Bayrak ve Vatan sevdalısı olarak yetişmesini sağlayacaktır. Bizler de bu sayede geleceğimize daha emin bir biçimde bakacağız.

Bugün burada olmamız vesilesiyle, başta 24 Kasım 1928’de Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere;

Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda yitirdiklerimiz başta olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi, eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini burada tekrar rahmetle yad ediyorum. Hain bölücü terör örgütünün Karkamış’ta ömrünün baharındayken bizden kopardığı Ayşenur Alkan kızımıza ve daha nice kahraman eğitimcilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de fedakarlıkları için teşekkür ediyor, sağlıklı, hayırlı, mutlu ömürler temenni ediyorum. Şahsım adına üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerime şükranlarımı sunuyor, hayatta olanların tek tek ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara da rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Vali Mustafa Koç konuşmasının sonunda Eşi Neslihan Koç ile birlikte Niğde Valisi Koç'un Rize Sağlık Meslek lisesinde okuduğu yıllarda Lise Müdürü olan Kemal Terzi ve eşine çiçek takdim ettiler.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerimizin meslek yemini etmeleri ile devam eden programda, yıl içinde emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini Vali Mustafa Koç taktim etti.        

Program, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Öğrencilerince oluşturulan koronun günün anlam ve önemine değinen şarkıları seslendirmesi ile son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.