Hava Durumu

Öğrenciler depremzedelere ekmek üretiyor

Niğde Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kurulan endüstriyel ekmek fırında depremzedeler için günlük bin 200 ekmek üretiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Öğrenciler depremzedelere ekmek üretiyor

Okul fırını günlük on bin ekmek üretebiliyor 

Niğdeli öğretmen,veliler ve hayırseverlerin un bağışları Niğde Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki endüstriyel ekmek fırınında depremzedeler başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ekmek olarak ulaştırılıyor.

Yaşar: Deprem sonrası devreye soktuk 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, un bağışları ile açılan fırında öğrencilerin ekmek ürettiğini belirtti. 

Yaşar konuşmasında; 

“Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize endüstriyel ekmek fırını kurarak, deprem sonrası fırınımızı devreye aldık. Deprem sonrası deprem bölgesine ekmek yaparak gönderdik. Fırınımızın kapasitesi günlük 10 bin ekmektir. Öğretmenlerimiz ve ilimiz hayırseverlerinin desteğiyle un kampanyası başlattık. 500 torba unumuzu 1 tır ile Kahramanmaraş’a gönderdik. Yine kampanya kapsamında toplanan unlarla ekmek üretimine devam ediyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından günlük bin 200 ekmek üretip KYK’da kalan depremzedelerimiz ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile ihtiyaç duyulan evlere ulaştırıyoruz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve hayırsever Niğdeli hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Katkı maddesi olmadan üretiliyor 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; Okulda hazırlanan ekmeklerin okul öğretmen ve öğrencileri tarafından katkı maddesi olmadan üretildiği söyledi.   

Halil İbrahim YAŞAR - İl Milli Eğitim Müdürü

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.