Hava Durumu

NÖHÜ’ye TEKNOFEST TÜBİTAK ödülü

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi GÖKTÜRK Elektromobil Takımı TÜBİTAK Efficiency ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ’ye TEKNOFEST TÜBİTAK ödülü

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi GÖKTÜRK Elektromobil Takımı, “Kızılelma” adlı aracıyla otomotiv sektöründe alternatif ve temiz enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı, araç teknolojilerinde alternatif enerjilerin kullanımına ilişkin kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen, “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”nda Görsel Tasarım dalında ödüle layık görüldü.

2022-2023 yılı “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”nda Görsel Tasarım Ödülünü almaya hak kazanan ekibi tebrik eden ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin öz kaynakları ile akademik anlamda elinden gelen en iyi çalışmaları ortaya koymaya, yeni yerli ve milli teknolojileri geliştirmeye gayret ettiğini ifade ederek “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetimi olarak her zaman bu tür çalışmaların en büyük destekçisi olacağız.” dedi.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında, Yükseköğretim öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların ülkemizde gelişimi için insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor.

GÖKTÜRK Elektromobil Takımı’nın Danışmanlığını Prof. Dr. Yasemin Altuncu, Akademik Sorumluluğunu ise Arş. Gör. Rıza Erhan Akdoğan ve Arş. Gör. Emre Uçar yaparken Takım Kaptanı Burak Kaya ve Takım Üyeleri ise Ethem Tüfekci, Yusuf Subaşı, Mehmet Merter, Abdulhalim Gülmez, Eylül Melek Karaağaç, Sümeyye Bilgebey, Oğuz Kaan Muktar, Bilal Yılmaz, Emre Can Haskilit, Mahmud Enes Övünç, Abdulbaki Urlu, Aleyna Karataş, Nilüfer Gök, Berat Eryılmaz ve Fatma Nur Sakım'dan oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.