Hava Durumu

NÖHÜ Uluslararası ilişkisini genişletiyor!

NÖHÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Niğde Teknopark Kazakistan’ın Almatı şehrinde yer alan Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi bünyesinde irtibat ofisi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ Uluslararası ilişkisini genişletiyor!

NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'nun da katıldığı toplantıda Kazakistan'da Teknopark İrtibat Ofisi açılması konusunda karar alındı.Rektör Uslu’ya  Niğde Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu da eşlik etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Uslu "Kazakistan’da faaliyet gösterecek bir irtibat ofisinin gerek teknoparkımız gerekse ülkemiz Ar-Ge ekosistemi için yeni fırsatlar oluşturması beklenmektedir. Açılışı yapılan irtibat ofisi aracılığı ile teknopark bünyesinde yer alan firmaların gerçekleştirmiş oldukları projelerini Kazakistan’da tanıtabilmeleri ve yeni bağlantılar kurabilmeleri hedeflenmektedir. Böylece her iki ülke arasında Ar-Ge ekosistemi açısından uluslararası pazara açılma konusunda yeni imkanlar oluşacaktır." ifadelerine yer verdi.

İrtibat Ofisi ile Kazakistan’da bulunan girişimcilere ve girişimci adaylarına bilgi desteğinin sağlanması, projelerinin hayata geçirilmesi konusunda gerekli  desteğinin sağlanması ve Türkiye’deki tüm teknoparkların Kazakistan ile bağlantılarını sağlayacak bir koridor görevi üstlenmesi de bekleniyor.

TEMEL HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR AR-GE  EKOSİSTEMİ OLUŞTURMAK

Teknopark İrtibat Ofisi, Teknoloji üreten firma ve girişimcilerin uluslararası pazara girişlerini hızlandırıp, sürdürülebilir bir AR-GE ekosistemi oluşturmakta temel hedef olarak belirlendi. Kazakistan’da bulunan potansiyel girişimcilerin Türkiye’de ön kuluçka ve kuluçka faaliyetlerinden faydalanması konusunda kolaylaştırıcı bir rol üstlenecek olan teknopark, daha sonraki aşamalarda firmaların girişimci ekosistemine dahil edilmeleri konusunda yardımcı olacak. Bu anlamda teknopark firmaları ve Kazakistan’daki potansiyel girişimciler arasında güçlü bir network ağı oluşturulması sağlanacak ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında uzun yıllardır devam etmekte olan özellikle öğrenci, akademisyen ve bilimsel faaliyetlere dayalı iş birliklerinin ve değişimlerin Ar-Ge çalışmalarına da aktarılması planlanan çalışmalar için temel oluşturacak.

Gerçekleştirilen toplantıda süresi geçmiş ve yenilenmesi gereken ikili anlaşmalar da yenilendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.