Hava Durumu

NÖHÜ'de Güvenlik Görevlileri için eğitim düzenlendi

NÖHÜ'de  iç kaliteyi artırmak ve daha iyi bir hizmet sunabilmek adına “Güvenlik Görevlileri Hizmet İçi Eğitimi” gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ'de Güvenlik Görevlileri için eğitim düzenlendi

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Erkan Altın katıldı. 

Programın açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Hamdi Doğan, konuşmasında  “Güvenlik hususu, Üniversitemiz ve tüm kamu kuruluşları için en önemli unsurlardan biridir, bizim de bu konudaki çalışmalarımız ve iyileştirmelerimiz sürüyor. Tüm güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın görevlerini titizlikle sürdürmeye çalıştığını biliyoruz. Öğrencilerimiz ve personellerimizle olan ilişkilerde önceliğimiz anlayıştır. Sizler de bu konuda oldukça özverilisiniz” dedi.  

Hizmet içi eğitimlerle devam eden programda eğitim veren personeller; Öğr. Gör. Ali Davut Alkan ve Öğr. Gör. Zekeriya Karacabey, güvenlik sistem ve cihazlarındaki kamera tipleri, yerleşim ve bağlantı şemaları gibi teknik hususlarından bahsederek başladıkları eğitimde bazı teknikler ve hizmetin uygulanmasındaki hususlar ile mevzuattan bahsettiler.

Geçmişte yaşanmış olaylardan yola çıkılarak benzer durumlarda yapılacaklardan söz edilen eğitimde son olarak temel yakın savunma konuları içerisinde yer alan; şahısları etkisiz hale getirme ve taşıma teknikleri, bıçakla saldırılarda hareket tarzı ve araç durdurma/kontrol başlıklarına değinilerek uygulamalar da yapıldı.

Hizmet İçi Eğitim Nedir?

 Hizmet İçi Eğitim(HİE): Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı merkezde, taşrada ve talepleri halinde özel öğretim kurumlarında görevli personelin meslekleri ile ilgili bilgi, beceri, tutum, performans, verimlilik ve motivasyonlarının artmasını sağlayan planlı eğitimlerdir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.