Hava Durumu

NÖHÜ 442. Üniversite oldu !..

Üniversitemizden GreenMetric sıralamasında büyük yükseliş.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ 442. Üniversite oldu !..

Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından üniversite ve toplumların küresel iklim değişikliğine dikkatini çekmek ve enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmak için oluşturulan, “2021 GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda geçen yıl 621. sırada yer alan NÖHÜ, gerçekleştirdiği yeşil odaklı ve sürdürülebilir doğa dostu uygulamaları ile bu yıl bu sıralamada 179 basamak birden yükselerek 442. sırada yer aldı ve büyük bir yükselişe imza attı.

Avrupa’da sıralamasında ise 179. sırada yer NÖHÜTürkiye sıralamasında da 46. sırada yer alarak, Yerleşim ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atık, Su, Ulaşım ve Eğitim ve Araştırma konularında Üniversitelerin değerlendirilerek sıralandığı “Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda, yerleşkelerde su kullanımının dikkate alındığı “Su” kategorisinde, kampüs ortamı ve altyapının değerlendirildiği “Yerleşim ve Altyapı” kategorisinde, üniversitelerin enerji kullanımı ve iklim değişikliği konularına gösterdiği ilgiyi ifade eden “Enerji ve İklim Değişikliği” alanında, sürdürülebilirlik konularının incelendiği “Eğitim ve Araştırma” alanında, kampüslerdeki ulaşım sistemlerinin incelendiği “Ulaşım” alanında ve atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin dikkate alındığı “Atık” alanında toplamda 4850 başarı puanı elde etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin yeşil doğaya önemli katkılar sunan çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek bu çalışmaların açıklanan son veriler ile de desteklendiğini ve bu verilerin kendilerini oldukça motive ettiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bir sonraki hedeflerinin de daha üst sıralarda yer alarak yeşile değer katan çalışmalarının tüm coğrafyalarda farkındalık oluşturacak bir düzeye gelmek olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.