Hava Durumu

NÖHÜ, 140 dönüm mısır hasadı yaptı

Tarım alanında 208 Türk üniversitesi içinden 1'inci olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 140 dönüm silajlık mısır hasadı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ, 140 dönüm mısır hasadı yaptı

Modern tarım uygulama alanlarındaki eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetleriyle öğrencilerle ile bölge çiftçilerine önemli katkılar sağlayan Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen hasada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Bilgehan Güney ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden öğrenciler katıldı.


Hasattan Elde Edilen Silaj, Merkezde Yem Olarak Kullanılacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, 140 dönüm arazi üzerinde gerçekleşen hasadın tarımsal araştırma merkezimizdeki hayvancılık uygulamalarında yem olarak kullanılacağını belirtti. Hasadın merkez bünyesinde öğretim üyeler ile öğrencilerin eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaları için ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, hasadın her iki alan için de hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile araştırma merkezinin faaliyetleri sayesinde Üniversitenin tarım alanında Türkiye’de birinci olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, ayrıca ‘‘Merkezimizi her geçen gün daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’de bu alanda marka olan Üniversitemizi uluslararası ölçekte de önde gelen bir yükseköğretim kurumu yapmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.