Hava Durumu

Niğdeli Ressam Safa Büte’den Sanat Sarsıntısı!.

Niğdeli Ressam Safa Büte küratörlüğünde gerçekleştirilen Sanat Sarsıntısı 11 isimli sergi Ermeni Kilisesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğdeli Ressam Safa Büte’den Sanat Sarsıntısı!.

Serginin açılış törenine Niğde Vali Yardımcısı Resul Özdemir, Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu katıldı.  
Sergi açılışında açıklamalarda bulunan Niğdeli ressam Safa Büte; “Panama’dan sergiye 3 sanatçı katıldı. Panama Ankara Büyükelçiliği Kültür ve Sanat Ateşesi’de sergimize  katıldı. Serginin amacı farklı ülkelerden katılım sağlamaktı.  Farklı ülkelerdeki farklı sanatçıların sanatlarını ülkemize gösterdik. Burada açtığımız sergide bir rekor kırdık ilk defa 53 ülkeden katılımcı var. 146’nın üzerinde sanat eseri var. 100’ün üzerinde katılımcı var.” dedi. 
Yabancı konuklar ise Niğde hakkında konuştu. Niğde’nin çok güzel bir il olduğunu ve çok güzel çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen yabancı ressamlar böyle bir organizasyonda olduklarından ötürü şeref duyduklarını belirttiler.
Sergi açılışında açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde’de sanat açısından önemli işler yapıldığını vurgulayarak “Safa Büte Niğde’de sanat açısından çok önemli işler yapıyor. Kendisine çok teşekkür ederiz. Safa Büte  sanat  tarihine altın harflerle imzasını atıyor. ‘Ekmek ve Su Herkese Yeter Gezegenine Sahip Çık’ temalı başlığı Rusya ve Ukrayna savaşından da gözlemlediğimiz üzere en ufak bir sıkıntıda dünyanın tahıl ihtiyacı ve ekmek ihtiyacı hemen sıkıntıya giriyor. Şu anda dünyanın bazı verimli toprakları kullanılamıyor. Başta Afrika’yı örnek verebilirim birçok ülkede bugün iç savaş başlamış durumda ve maalesef suyu bol olan verimi çok olan bu topraklar kullanılamıyor. Bu farkındalığı dile getirdikleri için başta Safa Büte’ye daha sonrada farklı ülkelerden gelen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, kurdele kesimi esnasında yaptığı konuşmada sergide  emeği çok büyük olan Safa Büte’ye teşekkür ederek, serginin hayırlara vesile olmasını diledi. Açılış esnasında düzenlenen sergiye Panama’dan gelen Onur Ödülü taktim edildi.

Haber: Arif Türkeş

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.