Hava Durumu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ilk kez THE Asya sıralamasına girdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasına ilk kez girmeyi başardı. Sıralamaya göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, tüm Asya kıtasındaki yükseköğretim kurumları arasında 601+ bandında yer almayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ilk kez THE Asya sıralamasına girdi

Türkiye’den 75 Üniversite Sıralamaya Girebildi
THE’nın Asya kıtasından 1127 üniversiteyi Araştırma Kalitesi, Endüstri, Uluslararası Çıktı, Araştırma Ortamı ve Eğitim Öğretim göstergelerine göre değerlendirdiği sıralamaya Türkiye’den 75 üniversite girebildi. Sıralamada ilk kez yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında ise ilk 50 içindeki yerini korudu.

“32 Yıllık Tarihimizde İlk Defa Dünya ve Ardından Asya Sıralamalarında Yer Almak Bizi Mutlu Etti”
Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; ''Üniversitemizin 32 yıllık tarihinde ilk kez dünyanın en saygın kuruluşu THE’nın Dünya Üniversite Sıralamasında yer almasının ardından şimdi de aynı kuruluşun Asya Üniversite Sıralamasına ilk kez girebilmeyi başarmış olması çok önemli bir gelişme. Çalışmalarımızın meyvelerini birer birer toplamak çok mutluluk verici.'' dedi.

“Ciddi Çalışmalarla Topladığımız Veriler, Üniversitemizi Daha da Üst Sıralara Taşıyacaktır”
Özellikle son iki yıllık süreçte ciddiyet ve kararlılıkla yürütülen çalışmalarla birçok alana ilişkin toplanan verilerin bundan sonraki sıralamalarda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini daha üst sıralara taşıyacağını belirten Rektör Uslu, ayrıca konuşmasının devamında “Bu kararlılıkla araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek ve inanıyorum ki Üniversitemiz dünya sıralamalarında hak ettiği üst sıralarda yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Yakın Zamanda QS ve ARWU’nun Sıralamalarında da Yerimizi Alacağız”
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak uluslararası düzeyde marka değerimizi artırmaya yönelik çalışmalarımızın sürdüğünü ve bu çerçevede üniversitenin bir uluslararasılaşma modeli olduğunu belirten Rektör Uslu, “Bundan sonraki süreçlerde de Üniversitemizin QS ve ARWU gibi dünyada prestijli diğer kuruluşların sıralamalarında da yer alma hedeflerimizi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.