Hava Durumu

Niğde'den Kahramanmaraş'a uzanan el

Niğde Safa Vakfı ve Verenel Derneği Kahramanmaraşlı depremzedelerin yayında olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'den Kahramanmaraş'a uzanan el

Hafta sonu depremzedelere dağıtılacak 
Safa Vakfı/Verenel Derneği ilk günden bu yana yapılan deprem yardımlarının yanında olmaya devam ediyor. 10 Mart 2023 tarihinde Cuma günü Niğdeli hayırseverlerin desteğiyle Edikli kasabasında kesilen bir büyükbaş  sekiz küçükbaş kurban hafta sonu Kahramanmaraş’ta depremzedelere sıcak yemek olarak dağıtılacak. 

"İnsanlık görevi"
Kurbanların kesiminden önce bir açıklama yapan Safa Vakfı/ Verenel Derneği Niğde Şube Başkanı Cuma KÜÇÜKBIYIK "Bu asrın felaketinde depremzede kardeşlerimizin yanında olmak, onların yarasını sarmak, dertleriyle dertlenmek her şeyden önce bir insanlık görevidir.
 Bir hadis-i şerifte buyruluyor ki: 'Dünyanın bir ucunda bir Müslümanın başına bir musibet gelse, (veya ayağına diken batsa) dünyanın öbür ucundaki Müslüman bundan muzdarip olur.” Buna ek olarak bir başka hadis-i şerifte Allah Resulü(SAV) şöyle çarpıcı bir uyarıda bulunuyor: 'Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyen, hakiki manada Müslüman olamaz.'  Bir başka hadis-i şerifte ise, 'Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” diye buyurmaktadır. Rabbim depremde şehit olan kardeşlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin, depremde yaralanan kardeşlerimize acilen şifa versin, Rabbim her türlü felaketten ülkemizi, ümmeti ve tüm insanlığı muhafaza eylesin. Allah(cc)  devletimize güç kuvvet versin’' dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.