Hava Durumu

Niğde’de sarı kod alarmı!..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Haziran (bugün) için 16 ili sarı kod ve 2 ili turuncu kod ile uyardı. Yağışların İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde’de sarı kod alarmı!..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamalarına göre bugün, İç Anadolu'da yer alan Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Yozgat ve Sivas ile Orta Karadeniz'de Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu'da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, sert rüzgardan kaynaklı çatı uçması, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.


16 İLDE SARI ALARM, 2 İLDE TURUNCU ALARM 
Meteoroloji Genel müdürlüğünden gelen açıklamaya göre, Amasya, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Tokat, Aksaray, Çorum, Kayseri, Konya, Niğde, Samsun, Sivas, Yozgat, Karaman'ı sarı kod alarmı verilirken, Kastamonu, Sinop'u da turuncu kod alarmı ile uyardı. 

KIRMIZI, SARI, YEŞİL VE TURUNCU KOD NEDİR?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü personeli tarafından geliştirilen MeteoUYARI uygulaması ile meteorolojik uyarıların yurttaşlar ve yetkililer tarafından daha iyi anlaşılması hedeflenmektedir.
34 Avrupa ülkesi tarafından belirlenen renkler ve sınıflandırılmalar MeteoUYARI sistemine uyarlanmıştır. Uyarı seviyeleri ve renkler, meteorolojik hadisenin şiddeti, görülme sıklığı, etki alanı ve süresi dikkate alınarak belirlenir.
Yeşil kod, uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.
Sarı kod, hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik uyarı olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.
Turuncu kod, hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
Kırmzı kod, hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.