Hava Durumu

Niğde'de müzeler günü programı düzenlendi

1978 yılından itibaren her yıl 18 Mayıs tarihinde kutlanan 'Müzeler Günü' etkinlikleri başladı. Niğde Müzesi Müdürlüğü Konferans salonunda, Niğde Müze Müdürü Yakup Ünlüer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü'nün konuşmalarıyla başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de müzeler günü programı düzenlendi

Müzeler günü kapsamında, Prof. Dr. Osman Doğanay, 'Tyana Antik Kenti 2021 Kazı Çalışmaları ve Buluntuları', Prof. Dr. Mehmet Ekiz ise 'Niğde İli ve İlçeleri Yüzey Araştırmaları' adlı sunumu yaptılar. 


Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü; "Müzeler toplumların belleğidir. Kuşaklar arasındaki kültür aktarımına da müzeler aracılık ederler. Müzelerin sadece teşhir fonksiyonundan önce eğitime yönelik amacı da vardır. Niğde Anadolunun yaşayan müze şehridir aslında. 1955 senesinde ordinaryüs profesör Süheyl Ünver Afet İnanla birlikte buraya geldiğinde hayran kalırlar. Ünver o zaman yaptığı açıklamasında; 'Siz bir açık hava müzesi içindesiniz, Selçuklu müzesi içindesiniz' der. Bu sözlerden çok önemli dersler çıkarmamız lazım. Eski binalarımızı korumasak da kalan sağlar bizimdir, anlayışıyla sahip çıkmamız gerekir" dedi. 


Niğde Müzesi Müdürü yaptığı konuşmasında; "Müzelerimizin ve günün amacı milli değerlerimiz olan, kültür varlıklarımızın korunması, onarılması, yaşatılması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızı milli, kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, kültür varlıklarımıza sahip çıkarak yurtdışına kaçırılmalarını önlemek ve halkımızı bu konularda bilgilendirmektir." dedi. 


18 Mayıs Müze Haftası, konuşma ve sunumların ardından, Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisi ile müzik dinletisiyle devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.