Hava Durumu

Niğde'de ilk kez yapıldı, zorlu ameliyat başarıyla sonuçlandı

Niğde'de ilk kez kalp kapak ameliyatı başarıyla uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de ilk kez yapıldı, zorlu ameliyat başarıyla sonuçlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Meryem Etkar isimli hasta tespit edilen aort kapak darlığı nedeniyle servise kaldırıldı.

Bir günlük yoğun bakımın ardından taburcu edilecek 

73 yaşındaki Meryem Etkar hazırlıkların tamamlanmasını takiben 17/03/2023 tarihinde mekanik kalp kapağı ile aort kapak değişimi (aort kapak replasmanı) yapıldı. Tedavinin ardından bir günlük yoğun bakıma alınan Meryem Etkar'ın taburcu edilmesi planlanıyor. 

Aort kapak dağlığı ameliyatı nedir ?  

Kalp kapak değişimi, aort ve mitral kapaklarının bozukluklarında dünyada ve ülkemizde sıklıkla başvurulan bir açık kalp ameliyatıdır. Bu ameliyat sonrasında hastalar günlük hayatlarına kısa sürede dönüş yapmakta ve normal yaşamlarına devam etmektedirler.  

Ameliyata dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 
"Teknik olarak zor ve riskli açık kalp ameliyatları (baypas ameliyatları) hastanemizde dünya standartlarında yapılmaktadır. Bundan sonra kalp kapak ameliyatları da merkezimizde yapılmaya başlanmıştır. Bundan önce diğer büyük şehirlere sevk edilen hastalarımıza artık kendi memleketlerinde, yaşadıkları şehirde bu hizmeti verebilmenin gururunu yaşamaktayız. Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." 

Başarılı geçen operasyon; Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Uzm. Dr. Muhammet Sefa Sağlam ve Uzm. Dr. Hamdi Mehmet Özbek isimli hekimlerce yapıldı. 

Haber: Arif Türkeş

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.