Hava Durumu

Niğde'de fırtına çıktı, MEDAŞ sınıfta kaldı!

Türkiye'nin iç kesimlerinde bulunan şehirlerde dün etkili olan fırtınadan Niğde'de nasibini aldı. Akşam saatlerinden itibaren fırtınanın etkisini göstermesiyle Niğde'nin birçok noktasında elektrik kesintileri yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de fırtına çıktı, MEDAŞ sınıfta kaldı!

İç Anadolu Bölgesi'nde dün etkili olan fırtına, birçok kentte hayatı olumsuz etkiledi. Konya, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri'nin de etkinlendiği fırtınadan Niğde'de nasibini aldı. Akşam saatlerinde fırtınanın başlamasıyla kent merkezinde birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Fırtına nedeniyle birbirine değen kablolar kısa devreye neden oldu, Niğde'de bazı kırsal bölgelerde yangın meydana geldi. Niğde Merkez Fertek Mahallesi, Aşağıkayabaşı Mahallesi, Şahsüleyman Mahallesi ve İlhanlı Mahallesi'nde elektrik kesintileri yaşanırken, Efendibey Mahallesi'ne yaklaşık 6 saat enerji verilemedi. Yaşanan kesintiyi Niğde'de elektrik dağıtım, tamir, bakım ve aydınlatma hizmeti veren Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (MEDAŞ) çözüm merkezine bildirmek isteyen vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı. ALO 186 MEDAŞ Çözüm Merkezi'ne elektrik kesintisi bildirimi yapmak isteyen vatandaşlar saatler süren kesintiyle beraber yine saatler süren ''numara meşgul'' uyarısı ile karşılaştı. Yine MEDAŞ kontrolündeki kırsal alanlarda bulunan ve gerekli önlem alınmayan elektrik kabloları nedeniyle ot yangınları meydana geldi. Yangınlar, Niğde Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alınırken, vatandaşlar içinde bulunduğumuz teknoloji çağında meydana gelen en ufak bir doğa olayında MEDAŞ'ın neden elektrik hizmeti veremediğini sordu. Niğde'de geçtiğimiz aylarda sağanak yağış sonrası yine elektrik kesintisi yaşanmış, şehrin bazı noktalarına 12 saatten fazla elektrik verilememişti.  

NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR!

Meydana gelen kesintilerin, yeterli önlemler alınmadığı gerekçesiyle yaşandığını ifade eden vatandaşlar, yangınlara sebep olan kabloların ve devrilen elektrik direklerinin çok eski olduğunu ancak böyle olumsuz bir olay yaşanması durumunda MEDAŞ yetkililerinin müdahele ettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.