Hava Durumu

Niğde'de bitmek tükenmek bilmeyen 'Otopark' sorunu!..

Niğde'de her geçen gün trafiğe kayıtlı araç sayısı artarken, beraberinde de bir türlü çözüme kavuşturulamayan park sorununu da getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de bitmek tükenmek bilmeyen 'Otopark' sorunu!..

Niğde'nin bitmek tükenmek bilmeyen en büyük sorunlarından biri olan otopark sorunu vatandaşları çileden çıkartıyor. Türkiye İstatik Kurumu (TUİK) verilerine göre Niğde'de 2023 Mart ayı sonu itibarıyla, trafiğe kayıtlı araç sayısı 120 bin 430 olduğu açıklandı. Her geçen gün Niğde'nin kanayan yarası olmaya devam eden otopark sorunu trafiğe kayıtlı araçların artmasıyla daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle iş saati bitimlerinde, Niğde'de trafik kangren duruma geliyor. Vatandaşlar araçlarını park edecek bir alan bulamazken, yaya kaldırımlarına park ederek, yayaları da mağdur duruma düşürüyorlar.


KALDIRIMLAR BİLE OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR
Özellikle şehir merkezinde otoparkların yetersizliğinden şikayet eden vatandaşlar, her yeri otopark halinde kullanmaya devam ediyor. Vatandaşlar araçlarını park edecek yer yokluğundan çaresiz kalıp kaldırımlara yol kenarlarına park ederken, kimileri de aracını uzak yere park etmektense, zaman zaman işyerleri önüne yada yakında boş bulduğu her yere aracını park ediyor. Şehir merkezinde yol kenarına, yol ortasına hatta kaldırımlara rast gele ve kuralsız bir şekilde araçların park edilmesi, bunalım ve yığılmalara sebep olurken, yayaları da çileden çıkartıyor. 


KENT PLANLAMASI TRAFİĞE ELVERİŞSİZ DURUMDA 
Niğde'nin küçük bir şehir olması nedeniyle yoğun araç trafiğini kaldıramayan kent merkezinde özellikle akşam saatlerinde trafik deyim yerindeyse felç duruma geliyor. Kent Merkezinin yoğun trafiğe uygun olarak tasarlanmaması sorunların başında geliyor. Özellikle kent merkezinde en çok kullanılan güzergah ve trafiğin en yoğun yaşandığı yer olarak Mecburiyet Caddesi göze çarpıyor.  Otopark alanlarının yetersiz kalması nedeniyle ara sokaklara, ana caddelere, mahalle aralarına, kaldırımlara araç parkı yapılıyor. Her geçen artan nüfus ve buna oranla artan motorlu taşıt sayısına rağmen, kent merkezinde bu soruna somut bir çözüm bulunamıyor.


OTOPARK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ!
Otopark sorununun çözüme kavuşturulmasını dile getiren vatandaşlar, bu konuda kalıcı ve kuralların ihlal edilmeyeceği çözümler üretilmesi gerektiğini dile getiriyor. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar,  "Küçük bir şehir olmasına rağmen, araç sayısı her geçen gün artıyor. Araçların artmasıyla birlikte trafikte ki  ve araçların park edilmesinde ki sorunlarda büyüyor. Bu soruna belediyemizden bir çözüm üretilmesini bekliyoruz. Araçların park edilebileceği geniş bir alan ve yayaların kendilerine ait olan yaya kaldırımını kullanmalarını sağlayacak bir çözüm üretilmeli." şeklinde konuştular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.