Hava Durumu

Niğde'de bir ilki daha başardılar !.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez Bypass ve kalp kapak değişim ameliyatı aynı anda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de bir ilki daha başardılar !.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez by-pass ve kalp kapak değişim ameliyatı aynı anda yapıldı 

68 yaşındaki N.E. kardiyoloji bölümüne göğüs ağrısı şikayetiyle başvuru yaptı. Yapılan tetkiklerde 3 kalp damarında da tıkanıklık tespit edilen N.E. ameliyat kararı alındı.  

Hastaya kalp damar cerrahisi hekimleri tarafından yapılan açık kalp ameliyatında aort kapağı başarı ile değiştirildi. Aynı zamanda hastanın üç kalp damarına da bypass yapıldı. Hasta bir günlük yoğun bakım takibinden sonra servise çıkarıldı. 1 haftalık takip sonrasında şifa ile taburcu edildi.

Operasyon Dr. Öğretim Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Uzm. Dr. Hamdi Mehmet Özbek ve Uzm. Dr. Muhammed Sefa Sağlam'dan oluşan ekip tarafından yapıldı.

Hastanın kliniği ve operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Faruk Serhatlıoğlu "Oldukça komplike olan bu ameliyat niğde ilimizde ilk kez yapıldı. hastanın aynı anda hem damarları hem de kireçlenme sonucu darlık meydana gelen koroner by-pass ameliyatları ve kapak cerrahisinin perioperatif morbidite ve mortalitesi çok yüksektir. herhangi bir komplikasyon yaşamadık. çok başarılı bir operasyon oldu. Bizi her zaman destekleyen başta hastane yönetimimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Niğde Eğitim Ve Araştırma Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya ise açıklamalarında; "Geçtiğimiz günlerde hastanemizde ilk kez kalp kapağı değişim ameliyatı yapılmıştı. kalp damar cerrahi ekibimiz seviyeyi bir üst aşamaya çıkararak by-pass ve kapak değişim ameliyatını başarılı bir operasyonla aynı anda gerçekleştirdiler. çok mutluyum ve gururluyum. başta kalp cerrahlarımız olmak üzere tüm ekibi kutluyorum. önceden yapılmayan ameliyatları yapmaya ve kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.